Pentagon sözcüsü kendi açıklamasını yalanladı: Yanılmışım

Pentagon sözcüsü John Kirby, Ukrayna'ya başka bir ülkenin savaş uçağı gönderdiğine ilişkin kendisinin yaptığı açıklamayı yalanladı. Kirby, "Başka bir ülkeden savaş uçağı almamışlar. Yanılmışım" dedi.

Abone ol

DUVAR - Ukrayna'yı daha fazla silahlandırarak bölgede gerilimi tırmandırdığı için eleştirilen ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) bu kez ülkeye gönderilen savaş mühimmatlarıyla ilgili bir açıklamasında düzeltme yaptı. Pentagon Sözcüsü John Kirby, Ukrayna'ya bir ülkenin savaş uçakları gönderdiği ile ilgili açıklamasını geri çekti.

AFP'nin haberine göre Kirby, ismini açıklamadığı ülkenin yalnızca savunma amaçlı yedek parça ve ekipmanlar gönderdiğini savundu. Basın brifinginde konuşan sözcü, "Başka bir ülkeden savaş uçağı almamışlar. Yanılmışım" dedi.

Pentagon sözcüsü, "Ukraynalılar ABD'nin koordinasyonu ve tedariki yoluyla filolarında sabit kanatlı uçağı faaliyete geçirebilecekleri kadar yeterli yedek parça ve ek ekipman aldılar” diye konuştu. Kirby geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Ukrayna'ya bir ülkenin savaş uçağını gönderdiğini söylemiş ve hangi ülke olduğunu açıklamamıştı.

Habere göre, üst düzey bir bakanlık yetkilisi de Ukrayna'nın filosuna 20 jetin dahil edildiğini söyledi. 

UKRAYNALI ASKERLERE EĞİTİM VERİLMİŞTİ

Pentagon yetkililerinin Ukrayna ordusuna gönderilecek "kamikaze" silahlı insansız hava araçlar için ABD'de Ukraynalı askerlere eğitim verdiği iki hafta önce kamuoyuna yansımıştı. (DIŞ HABERLER)