Pentagon Sözcüsü: Menbiç’teki tek muhatabımız Menbiç Askeri Konseyi

Pentagon sözcülerinden Robert Manning, "Menbiç’teki tek muhatabımız Menbiç Askeri Konseyi" dedi. Bir diğer sözcü Galloway ise, Afrin'deki YPG'lilerle IŞİD karşıtı koalisyonun bağlantısı olmadığını söyledi. 

Abone ol

DUVAR - Pentagon sözcüleri Adrian Rankine-Galloway ve Robert Manning gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Hürriyet gazetesinden Cansu Çamlıbel'in haberine göre, Pentagon Sözcüsü Binbaşı Adrian Rankine-Galloway "Menbiç’teki tek muhatabımız Menbiç Askeri Konseyi. Afrin’deki Kürt gruplar IŞİD ile mücadele küresel koalisyonunun bir parçası değil. Biz ABD olarak oradaki Kürt güçlerle çalışmıyoruz" dedi.

'DİKKATİMİZİ DAĞITAN BİR SÜREÇ'

Diğer Pentagon Sözcüsü Albay Robert Manning ise, Türkiye'nin Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nı "dikkatimizi dağıtan bir süreç" şeklinde değerlendirdi. Manning, "Orada olmamızın gerçek sebebi olan IŞİD ile mücadeleye odaklanma kabiliyetimizi zayıflatan bir şey" şeklinde konuştu.

'TÜRKİYE İLE YAKIN İLETİŞİM İÇİNDEYİZ'

Türkiye'nin Afrin'den sonra Menbiç'e harekat düzenleyeceğini açıklamaları üzerine ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Votel, Menbiç'teki ABD askerlerini çekmeyeceklerini açıklamıştı.

"Menbiç’te ABD ile Türkiye’nin çatışmasından endişeli misiniz?" sorusu üzerine Manning, "Türkiye bizim güçlerimizin nerede olduğunu biliyor. Müttefikimiz Türkiye ile yakın iletişim içindeyiz. Koalisyon olarak bizim Menbiç’teki tek muhatabımız bu şehrin DEAŞ’tan temizlenmesinin ardından yerel halktan kurulan Menbiç Askeri Konseyi" dedi.

HABERİN TAMAMI