Pentagon'un gizli UFO programı çalışanı Luis Elizondo: Tanımlanamayan hava araçları büyük ihtimalle UFO

Elizondo, Pentagon'un programına dair konuştu. Konuşmada UFO ihtimalinden söz edildi.

Abone ol

DUVAR - Pentagon'un gizli UFO programını yürüten Luis Elizondo, Pentagon'un yürüttüğü programa dair açıklamalarda bulundu. Bütçe gerekçesiyle resmen sonlandırılan programın başında, 22 yıl boyunca üst düzey istihbarat yetkilisi olarak görev yapan Luis Elizondo, geçtiğimiz ekim ayında Pentagon'daki görevini bırakmıştı. Elizondo'nun görevi bırakma nedeni, bakanlık içerisinde programın eleştirilmesiydi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un gizli UFO programında görev yapan Luis Elizondo, Gazete Habertürk'ten Nalan Koçak'a konuştu. Türkiye dahil tüm ülkelerin uzaylılara karşı önlem alması gerektiğini belirten Elizondo, görevini bırakmadan önce Pentagon'da yaptıkları şeyin tanımlanamayan hava araçlarını ve hava olaylarını araştırmak olduğunu söyledi. Bunun için görgü tanıklarıyla konuştuklarını, uydulardan ve jetlerin silah mekanizmasındaki kameralardan görsel veri topladıklarını ifade eden eski istihbaratçı, bu işi yaparken çok çabuk damga yediklerini ve çalışmaların uçuk olarak nitelendirildiğini belirtti.

'BÜTÜN İHTİMALLERİ MASADA TUTMALIYIZ'

Tanımlanamayan hava araçlarının büyük ihtimalle UFO olduğunu belirten Elizondo şöyle devam etti: "10 yıllık araştırma sonucunda, 'resmi olarak'  o araçların ne olduğundan emin değiliz. Fakat iyi haber de var, o araçların nasıl çalıştığı ve sahip olduğu teknoloji konusunda pek çok bilgi elde ettik."

Eski istihbaratçı, hükümetler UFOları ulusal güvenliğe tehdit olarak nitelemeli mi sorusuna ise "Bütün ihtimalleri masada tutmalıyız. Bu sadece belli bir ülkenin değil, tüm dünyanın sorumluluğu. Bir hükümet 'Tehdidi gözümle görmüyorum, bu nedenle önlem almıyorum' dememeli. Tanrı kavramını örnek vereceğim, insanlar Tanrı’yı görmüyor ama O’na inanıyor. Ya da mesela şu anda sizinle dünyanın iki ucunda, telefonla konuşuyoruz, görmediğimiz bir enerjiyi birbirimize gönderiyoruz. Parçası olduğum için Amerikan ulusal güvenlik aygıtından bahsediyorum, biz paranoyak olmak zorundayız. Buna göktaşları da uzaylılar da dahil" diyerek cevap verdi.

'HANGİ ÜLKELER OLDUĞUNU SÖYLEYEMEM'

Başka ülkelerde benzer programların olup olmadığı sorusuna ise Elizondo açıklamasını "Evet var ama hangileri olduğunu söyleyemem. Çünkü Pentagon’dan kısa süre önce ayrılmış biri olarak hâlâ gizli bilgileri koruma yükümlülüğüm var" yanıtını verdi. Gelecekte gördükleri şeylerin prototip modelini inşa ederek bu araçların fiziğinin bilinenin çok ötesinde olduğunu göstermeyi hedeflediklerini belirten istihbaratçı, bu araçların nereden olabileceği sorusuna "Uzayın derinliklerinden mi, daha yakından mı yoksa bunların arasında bir yerden mi geliyor, bilemem. Evren çok karmaşık bir yapı, pek çok farklı ihtimal var. Bunun kesin cevabını tabii ki zaman geçtikçe alacağız. Bir kez daha altını çizmek istiyorum, bunlar benim fikirlerim" diyerek bitirdi.

Kaynak