Pentagon'un kaptanını kovduğu gemideki bir denizci koronadan öldü

ABD'de kaptanının "Savaşta değiliz. Denizcilerin ölmesi gerekmiyor" diyerek tahliye istedikten sonra kovulduğu gemideki denizcilerden biri korona virüsü nedeniyle öldü. Geminin Brett Crozier, Pentagon'a daha fazla önlem alınması için yazdığı mektubun basına sızdırılması sonrası kovulmuştu.

Abone ol

DUVAR - ABD'de korona virüsü bulaştığı için tahliye edilen ancak bu süreçte kaptanı da kovulan Theodore Roosevelt uçak gemisindeki denizcilerden biri öldü. Amerikan donanması, geçtiğimiz hafta Guam'da yoğun bakıma alınan denizcinin korona virüsü kaynaklı komplikasyonlardan dolayı öldüğünü açıkladı.

Gemiden tahliye edilen 4 bin denizciden aklaşık 585'inin korona testlerinin de pozitif çıktığı belirtildi.

Pasifik Okyanusu'ndaki Theodore Roosevelt uçak gemisine korona virüsü bulaşması sonrasında yaşananlar Amerikan ordusunda bir skandala dönüşmüştü. Geminin kaptanı Brett Crozier Pentagon'a bir mektup yazarak gemide yeterli karantina alanı olmadığı belirtmiş ve "Savaşta değiliz. Denizcilerin ölmesi gerekmiyor. Eğer şu anda harekete geçmezsek, en güvendiğimiz varlığımız olan denizcilerimizi doğru düzgün koruyamıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Pentagon, bu mektubun Amerikan basınında yayımlanmasının ardından başta reddettiği tahliye talebini kabul etmiş ancak Kaptan Crozier de görevinden alınmıştı. Crozier'i kovan Donanma Bakanı Vekili Thomas Modly de tepkiler üzerine istifa etmişti. (DIŞ HABERLER)