Personelin ruh sağlığı bozuldu: Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde sefer tası dönemi

Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde 10 gün önce yaşanan gıda zehirlenmesi personeli tedirgin etti. Sağlık çalışanlarının boykotu sürerken, hastane personeli, sefer tası ile evden yemek getiriyor.

Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 17 Temmuz Çarşamba günü yüzlerce kişiye dağıtılan öğle yemeğinden dolayı 100’e yakın kişi zehirlendi. 74 kişi çeşitli hastanelerde tedavi altına alınırken, durumu ağır olan iki kişi yoğun bakıma alındı. Dicle Üniversitesi Başhekimliği, gıda zehirlenmesi sonrası inceleme başlatırken, olayın üzerinden 10 gün geçmesine rağmen sağlık personelinin yemek boykot kararı devam ediyor. Personelin büyük bir bölümü evde hazırladıkları kahvaltı ve öğle yemeklerini sefer taslarıyla kuruma getirerek tüketiyor.

BAŞHEKİM: YEMEKLERİ TÜKETİYORUZ, BİR SIKINTI YOK

Amida Haber’den Hasan Kösen'in haberine göre Dicle Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ata Akıl, gıda zehirlenmesiyle ilgili sürecin devam ettiğini söyledi.

Söz konusu firmanın 20 yıldan bu yana hastanede hizmet verdiğini hatırlatan Akıl, “Olay sıcak olduğu için bazı personeller şirket yemeğini tüketmiyor. Hala endişe duyan personel var. Ama ben ve tüm idareciler yemekleri tüketiyoruz. Denetimler ciddi bir şekilde artırıldı. Çıkan sonuçlara göre hareket edeceğiz” dedi.

Sağlık Emekçileri Sendikası (Ses) Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Toprak ise, gıda zehirlenmesi semptomu ile 94 sağlıkçının hastanelere başvurduğunu söyledi.



SONUÇLAR AÇIKLANDI: GIDA ZEHİRLENMESİ

Toprak şöyle konuştu, “Tıp fakültesi kendi çalışanları olduğu için gelen vakaları adli vaka olarak girmedi. Dolayısıyla çoğu arkadaşımız farklı hastanelere başvuruda bulundu. Bir arkadaşımız 2 gün yoğun bakımda yattı. Zehirlenme vakası dolayısıyla fakültede kan ve gaita örnekleri alındı, sonuçlar daha çıkmadı. Fakat özel hastanelere başvuran arkadaşlarımızın sonuçları çıktı, sonuçlarda gıda zehirlenmesi olduğu açık bir şekilde belirtiyor” şeklinde konuştu.

‘SEFER TASI İLE YEMEKLERİNİ GETİREN PERSONEL VAR’

Toprak son olarak şunları dile getirdi: “Arkadaşlarımız korkudan artık hastanelerde yemek yiyemiyor. Ya evlerinde yemek getiriyor ya da dışarıda yemek zorunda kalıyor. Eski dönemlerdeki gibi sefer tası ile gelen arkadaşlarımız var. Bugünde boykotumuz devam ediyor.” dedi.

‘YEMEKHANENİN KENDİSİ HALK SAĞLIĞI SORUNU’

Tabipler Odası Başkanı Veysi Ülgen ise, ilgili kurumun açıklama yapması gerektiğini söyledi.

Ülgen, “Şu an haberlere erişim engeli getirmeye çalışıyorlar. Konunun tartışılması istenmiyor. İlgili kurumun açıklama yapması lazım. Gıda zehirlenmesi kendileriyle alakalı ise ‘düzeltiriz’ diye açıklama yapmaları lazım. Kendilerinden kaynaklı bir sorun yoksa da bunu belirtmeleri gerekir. Şuan hastane yönetimi konuyu sürece bırakıyor. 10 gün geçti sağlık personeli yemek yemiyor. Yemekhanenin kendisi bir halk sağlığı sorunudur. Yemek işinin kamu eliyle yapılması lazım” dedi.

(HABER MERKEZİ)