Peru'da bakır madeni protestolarına olağanüstü hal kararı

Peru'nun Las Bambas bölgesindeki bakır madeni projesine karşı geçen aydan beri eylemler düzenleyen yerli halk olağanüstü hal kararı kaldırılmadan hükümet yetkilileriyle masaya oturmayacağını duyurdu.

Abone ol

DUVAR - Peru'da 14 Nisan’dan bu yana Çinli bir şirkete ait bakır madeni projesine karşı eylemlerini sürdüren yerliler olağanüstü hal kararıyla karşı karşıya. Yerliler, görüşmelere başlamak için olağanüstü halin kaldırılması şartı koştu.

Reuters'in haberine göre, Huancuire ile birlikte madeni protesto eden iki yerel topluluktan biri olan Fuerabamba topluluğunun lideri Edison Vargas, "Olağanüstü hal devam ederse görüşmelere katılmayacağız" dedi. Hükümet yetkilileri geçen hafta protestocu yerli gruplara görüşme talebini iletmiş, hem Fuerabamba hem de Huancuire'den temsilcileri katılmaya davet etmişti.

Fuerabamba ve Huancuire topluluklarının üyeleri 14 Nisan'da madende işgal eylemi başlatmış, şirket bir hafta sonra faaliyetlerini askıya almıştı. Yerel liderler, bölgedeki maden faaliyetleriyle ilgili daha önce verilen taahhütler uygulanana dek eylemlerin devam edeceği mesajı vermişti. (DIŞ HABERLER)