Pestisit alarmı: Yeşil biber, kapya biber, maydanoz, marula dikkat
AB ülkelerinden pestisit nedeniyle geri gönderilen ürünlerdeki artışa dikkat çeken gıda mühendisi Ulaş Kırım, "Toprağa yakın ürünlere dikkat edilmeli" uyarısı yaptı.
DUVAR - Artan pestisit (kimyasal zehir) kullanımına karşı Tarım Bakanlığı'na çağrı yapan TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ulaş Kırım, bakanlığın tıpkı taklit-tağşiş listesi gibi pestisit listesi açıklamasını istedi. Etkin bir denetim mekanizması kurulması için ziraat mühendisi ve gıda mühendisi istihdamının artırılması gerektiğini belirten Kırım, tüketicilerin sirkeli ve karbonatlı sularla sebze meyveyi yıkayarak zehri bir miktar azaltabileceğini vurguladı.
Yeşil ve kapya biber, marul ve maydanozda pestisitin tutunma oranının yüksek olduğunu kaydeden Kırım, temiz olana kadar yıkama, sirke ve karbonatlı suyla yıkamanın pestisiti azaltabileceğini söyledi.