Pınar Bayrak davası: Polis 8 aydır incelemedi, kanlı elbiseler ailede kaldı

Pınar Bayrak’ın Ziya Ecer tarafından katledilmesinin üzerinden 8 ay geçmesine rağmen telefonun ve kanlı elbiselerin halen incelenmediği ortaya çıktı.

Abone ol

MERSİN- Mersin'de 3 Ağustos’ta dini nikahlı eşi tarafından katledilen Pınar Bayrak davasının ilk duruşması Mersin 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Aile ellerinde kolluk ve emniyetin teslim almadığı Pınar Bayrak’ın kanlı giysilerinin, kırık cep telefonun ve diğer eşyalarının olduğu bir “delil” çantasıyla duruşmaya katıldı.

Duruşmaya Mersin Kadın Platformu bileşeni kadın örgütleri ve Barış Anneleri de katılım sağladı. Duruşma öncesinde Pınar Bayrak’ın ailesi ile birlikte adliye önünde basın açıklaması yapan kadınlar,  cinayetin münferit olmadığını, aileyi esas alan devlet politikalarının sonucu olduğunu dile getirdi. Açıklamada söz alan Çiğdem Göksoy ve Perihan Koca davanın peşini bırakmayacaklarını dile getirdi. Pınar’ın amcası Yusuf Bayrak da Pınar’ın sadece Ziya Ecer tarafından katledilmediğini beyan ederek delilleri karartan ve suça iştirak eden tüm sanıklar ceza alana kadar mücadele edeceklerini söyledi.

İFADESİNİ DEĞİŞTİRDİ

Açıklamanın ardından mahkeme salonuna geçildi. Yoğun bir katılımın sağlandığı duruşmada Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) duruşmaya katılan tutuklu sanık Ziya Ecer savunmasını yaptı.  Ecer, Bayrak’ın ailesiyle sorunları olduğunu ve uyuşturucu kullandığını öne sürdü. Mahkeme hakimi bunun üzerine Ecer’e “Senin hakkında uyuşturucu kullanımından açılan bir dava ve ertelenen bir karar var” dedi.

Emniyette verdiği ifadede “Pınar’a vurdum. Yere düştü” diyen Ecer, mahkemede “Pınar’ı ben öldürmedim. Banyoda düştü. Pınar’ı öldürmek için bir cisim kullanmama gerek yok” dedi. Bayrak’ı darp ettiğini itiraf eden Ecer, darp edildikten sonra Bayrak’ın darp sonucunda değil, düşme sonucunda yaralandığını ve bilincinin yerinde olduğunu ve kanamasının olmadığını beyan etti.

CİNAYET MAHALİNİ TEMİZLEME SAVUNMASI

Ecer’in ardından tutuksuz sanıkların ifadesinin alınmasına geçildi. Cinayetin işlendiği evin sahibi A.E.’nin Bayrak ile Ecer’in 3 çocuğu ile birlikte bir hafta boyunca kendi evinde kaldığını söyledi. Ecer ifadesinde olayın 16.00 sularında yaşandığını ve yarım saat sonra A.E.’yi aradığını söylerken A.E. saat 19.00 sularında kendisine haber verildiğini ve Bayrak’ı hastaneye kaldırdıklarını söyledi. A.E., Ecer’in Bayrak’ı hastaneye kaldırmasının ardından evine geri döndüğünü ancak kapı kapalı olduğu için kardeşi H.E. aracılığıyla çilingir çağırdığını ve kapıyı açtığını dile getirdi.

Olay yerinde temizlik yaptığı için yargılanan E.A. kanlı battaniyeyi çöpe attığını ve temizlik yaptığını itiraf etti. Gerekçe olarak ise “Yerde camlar vardı. Kan izleri vardı. Çocuklar görüp psikolojik olarak kötü etkilenmesin diye temizlik yaptım. Suç olduğunu bilmiyordum” dedi.

Hakim, “koltukta da kan vardı. Çocuklar koltuktaki kanı görünce psikolojileri bozulmayacak mıydı. Onu atamadığın için mi atmadın” diye sordu. Sanık soruya “Bilmiyorum anlık olarak temizlik yaptım” diye cevap verdi.

BAYRAK’IN KANLI ELBİSELERİ VE KIRIK TELEFONU HALA İNCELENMEDİ

Pınar Bayrak’ın kırık telefonunu olaydan 5 gün sonra kanlı elbiseleriyle beraber aileye teslim eden A.E. polisin olay yeri incelemesinde telefonu ve kanlı elbiseleri almadığını dile getirdi. A.E.’nin beyanlarıyla birlikte Bayrak ve Ecer’in telefonlarının cinayetin üzerinden 8 ay geçmesine rağmen henüz incelenmediği ortaya çıktı.

'POLİS İLGİLENMEDİ'

Söz alan Bayrak’ın kardeşi ve babası Bayrak’ın sürekli tehdit edildiğini dile getirdi. Çocukların annelerine “anne seni öldürecekler” dediğini aktaran kardeşi, “Evde böyle bir şey konuşulmuyorsa çocuklar neden durum dururken bunu söylesin? Pınar’ın telefonunu neden polise değil bize teslim ettiler. Biz polisi aradık. Durum böyle böyle dedik. Telefon bizde haberiniz var mı dedik. Polis ilgilenmedi” dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Savcı mütalaasında eksik hususların giderilmesini ve Ecer’in tutukluluk halinin devamını ve tutuksuz sanıklar hakkındaki tedbirlerin devamını talep etti. Avukatların da aynı beyanlarda bulunmasının ardından karar okundu. Mahkeme heyeti, tanıkların bir sonraki duruşma için dinlenmesine, kapıyı açan çilingirin tanık sıfatıyla dinlenmesine, BTK’den HTS ve görüşme kayıtlarının alınmasına ve tutuksuz yargılanan sanık R.B hariç tüm sanıklar hakkındaki tedbirlerin ve Ziya Ecer’in tutukluluk halinin devamına karar verildi. Duruşma 17 Ocak tarihine ertelendi.