Piyasa, Merkez Bankası'nın faiz kararına odaklandı

ABD Merkez Bankası'nın dün faizi beklentiler doğrultusunda 75 baz puan artırmasının ardından gözler Merkez Bankası'na çevrildi. Genel beklenti, faizin yüzde 13'te sabit tutulacağı yönünde.

Abone ol

DUVAR - Merkez Bankası Para Politikası Kurulu bugün saat 14.00'de politika faizi kararını açıklayacak. AA Finans'ın 29 ekonomistin katılımıyla gerçekleştirdiği PPK beklenti anketinde ekonomistlerin 19'u faizin yüzde 13'te sabit tutulacağını öngördü. Ankete katılan ekonomistlerden 9'u politika faizinde 100 baz puanlık, 1'i ise 50 baz puanlık indirim beklediğini belirtti. Ekonomistlerin yıl sonu politika faiz oranına ilişkin beklentilerinin medyanı da yüzde 13 oldu.

Reuters anketine katılan 14 ekonomistin 11'i de Merkez'in bu toplantıda politika faizini sabit bırakacağı görüşünü bildirdi. Ankete katılan bir kurum 50 baz puan faiz indirimi beklerken iki kurum ise 100 baz puan indirim yapılacağı tahmininde bulundu.

Merkez Bankası geçen ay piyasaları şaşırtan bir şekilde 100 baz puanlık faiz indirimine giderek, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 13'e çekmişti. (EKONOMİ SERVİSİ)