'Plastiksiz Mersin Sahilleri İçin Birleşiyoruz' projesine AB'den hibe

Mersin Büyükşehir Belediyesi, AB tarafından finanse edilen REMEDIES-2 programı kapsamında yürüteceği ‘Plastiksiz Mersin Sahilleri İçin Birleşiyoruz’ projesi ile hibe almaya hak kazandı.

Abone ol

DUVAR - Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı ile Dış İlişkiler ve Projeler Şube Müdürlüğü koordinesinde hayata geçireceği 'Plastiksiz Mersin Sahilleri İçin Birleşiyoruz' projesi, Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen REMEDIES-2 programı kapsamında hibe almaya hak kazandı.

Proje; okyanuslardaki plastiği izlemek, toplamak, önlemek ve değerlendirmek için yenilikçi çözümler ve teknolojiler yaratan Horizon Europe inovasyon programının bir parçası olan REMEDIES-2 programında uluslararası tüm başvurular içerisinde en yüksek puanı alarak, hibe almaya hak kazanan 3 projeden biri seçildi.

Kent genelinde plastik bilincine sahip bir toplum yaratılmasının yanı sıra plastik kullanımını önlemeyi ve azaltmayı amaçlayan proje ile vatandaş farkındalığı artırılarak, sıfır atık felsefesi ile geri dönüştürülebilir atıkların kaynağında ayrı olarak biriktirilmesinin önemi vurgulanacak. Proje kapsamında; Adnan Menderes sahil şeridinde belirlenen alanlara 6 adet içme suyu çeşmesi ve 6 adet plastik toplama kumbarası yerleştirilerek vatandaşların plastik şişe ile su almalarının ve atık oluşturmalarının önüne geçilecek. Bizden Kafe’de ‘akıllı atık’ otomatı kurularak vatandaşların kullanımı sonrası oluşan atıkların geri dönüşüm sürecine dahil edilmesi sağlanacak.

Toplanan plastik atıklardan küçük saksılar üretilerek, bitki ekiminde yeniden kullanılacak.  Su ekosisteminin de korunmasını amaçlayan proje ile 6 farklı noktada kıyı şeridi ve nehir temizliği gerçekleştirilecek.