Polis avukatların eylemini dağıttı

Avukatların açlık grevine destek olmak için yaptıkları maskeli eyleme izin verilmedi. Avukatlar sürüklenerek dışarı çıkarıldı.

Abone ol

DUVAR - Çağdaş Hukukçular Derneği'nin İzmir Şubesi'nin üyelerine yaptığı çağrı ile açlık grevinin 70. gününde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek olmak için yaptıkları eyleme polis saldırdı. Avukatlar adliye binasında oluşturdukları 'Dayanışma Zinciri'yle KHK ile işten atılan Gülmen ve Özakça'nın durumunu dikkat çekmek istediler.

İzmir Barosu Vestiyeri önünde toplanan avukatlar yakalarında Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın fotoğraflarını iğneleyip, ağızlarına maske takarak dayanışma zinciri oluşturdu.

Adliye polisi savcılığın talimatıyla adliye içinde yapacakları herhangi bir eyleme izin vermeyeceklerini söyleyerek, avukatları darp ederek adliye önüne çıkardı. Avukatlar adliye dışına çıkarılırken sık sık "Nuriye Semih onurumuzdur. Nuriye Semih yalnız değildir" sloganları attı.

Polis müdahalesinin ardından açıklama yapan ÇHD Genel Sekreteri Nergis Tuba Aslan mücadeleye devam edeceklerini belirterek "En demokratik hakkımızı kullanmamıza bile izin vermiyorlar. Buna bile tahammülleri yok. 10 dakikalık barışçıl bir eyleme bile tahammülleri yok. Faşizm her yerde, adliyede, sokaklarda. Biz ne olursa olsun vazgeçmeyeceğiz, adalet istemeye devam edeceğiz. Adalet aramaya her yerde devam edeceğiz. Tüm faili meçhul ve bu katillerin hesabını soracağız" dedi.