Polis engeline rağmen kayyım protestosu

Mardin, Van ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyım atanmasını protesto için Gaziantep'te başlatılan ikinci gününe girdi. Polisin, valilik kararını gerekçe göstererek engelleme girişimine rağmen eylem yapıldı.

Abone ol

GAZİANTEP - HDP Gaziantep İl Örgütü, TBMM İdare Amiri Prof. Dr. Mahmut Toğrul'un da katılımıyla düzenlediği basın açıklaması ve oturma eylemiyle, belediyelere kayyım atanmasını protesto etti.

Gaziantep Valiliği'nin açık alanda 1 ay boyunca tüm eylem ve etkinlikleri yasaklaması kararı nedeniyle HDP'lilerle ile polis arasında bir süre tartışma yaşandı. Polis, valilik talimatı doğrultusunda eyleme izin vermeyeceğini belirtirken, Toğrul ve avukatlar bu tutumun anayasa aykırı olduğunu söyledi. HDP'liler basın açıklamasının ardından yarım saat oturma eylemi yapacaklarını söyleyince, polisin müdahalesine ramak kaldı.

İki taraf sonunda basın açıklaması yapılmasında mutabakat sağladı. HDP Milletvekili Mahmut Toğrul, polis ablukası altında basın açıklamasını okurken, partililer de oturma eylemi yaptı.

Basın açıklamasının ardından eylem sona erdirildi.

Yeşilsu Parkı'ndaki oturma eylemi için dün de benzer bir durum yaşanmıştı. (DUVAR)