Polis Kılıçdaroğlu'nu nasıl izliyor?

Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet Yürüyüşü’nü Ankara’dan İstanbul’a kadar takip etmesi için özel ekip kurdu. Yürüyüşü havadan görüntüleyen ‘drone’lar Emniyet Genel Müdürlüğü’ne eylemi canlı olarak aktarıyor.

Abone ol

ANKARA - Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Güvenlik Dairesi Başkanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için 250 kişilik özel ekip oluşturdu. Birçok dairenin görev yaptığı, büyük çoğunluğu Çevik Kuvvet’e bağlı polislerin oluşturduğu özel ekip, Kılıçdaroğlu’nu Ankara’dan İstanbul’a kadar izleyecek.

HAVACILIK DAİRESİ DE TAKİPTE

EGM Güvenlik Dairesi’nin koordinatörlüğünde hareket eden ekipte Koruma ve İstihbarat Dairelerinin yanı sıra Haberleşme ve Havacılık Daireleri de yer alıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşü, güzergâh boyunca, mola yerleri ve gece konaklama noktaları da dahil olmak üzere Emniyet ve Jandarma’ya ait dronelarla (insansız hava araçları) izlenecek. Droneların kaydettiği görüntüler EGM’ye canlı yayın olarak aktarılıyor.

Kılıçdaroğlu için görevlendirilen ekip, güzergâh üzerinde bulunan illerin Emniyet ve Jandarma birimleriyle de koordineli olarak çalışıyor. Trafik, Özel Harekât, İstihbarat personeli de Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşü boyunca görev yapacak.