Polis müdüründen Avrupa'ya uyuşturucu suçlaması

Bursa Emniyet Müdürü Ak: Uyuşturucu Belçika ve Hollanda'da üretiliyor, bize geliyor.

Abone ol

DUVAR - Bursa'da polisin gerçekleştirdiği denetlemelere katılan İl Emniyet Müdürü Osman Ak, uyuşturucu uyarısı yaptı. Ak, uyuşturucu üretiminin Hollanda ile Belçika'da olduğunu öne sürerek, "Oralarda üretiliyor, Avrupa'da üretiliyor, bize geliyor. Niye geliyor, ne işi var Türkiye'de niye orada yakalanmıyor? Bizi böyle zehirlemek istiyorlar, böyle yıkmak istiyorlar" dedi.

Bursa'nın merkez Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerinde 30 mahallede, Narkotik Suçlarla Mücadele, Asayiş, Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve trafik ekiplerinin de bulunduğu bin 100 polisin katılımıyla operasyonlar yapıldı. Çok sayıda araç kontrol edilirken üst aramaları yapıldı.

Kahvehanelerde uyuşturucu uyarısında bulunan Ak "Bu mikropları pislikleri temizleyeceğiz. Buna hep beraber savaş açtık. Tabi biz polis olarak tek başına bunun üstesinden gelemeyiz. Sizlerinde desteğiyle bu noktaya geleceğiz. Çok güzel noktalara geldik ama bu yeterli değil. Kökünü kazıyacağız, hep beraber bu mikrobu kazıyacağız. Artık bunu Türkiye'nin gündeminden düşüreceğiz. Terörü nasıl belli bir noktaya getirdiysek, bunu da öyle yapacağız" dedi.

(BURSA-DHA)