Polise ön yargı karşıtı eğitim veren aktivist kasığından vuruldu

George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin ardından Kaliforniya'da düzenlenen protestolarda, uzun yıllardır polise toplumla ön yargısız ilişki kurma eğitimi veren siyah bir aktivist kasığından vuruldu. Plastik mermiyle vurulan Derrick Sanderlin, saldırı nedeniyle çocuk sahibi olamayacak.

Abone ol

DUVAR - George Floyd'un öldürülmesine tepki olarak polis şiddetine karşı Kaliforniya'nın San Jose kentinde düzenlenen eylemlerde, toplumla nasıl bağ kurulacağı konusunda polise eğitim veren siyah eylemci Derrick Sanderlin, polis tarafından kasıklarından plastik mermiyle vuruldu. 27 yaşındaki Sanderlin'in ağır yaralandığı ve plastik mermi darbesi sonucu çocuk sahibi olamayacağı kaydedildi.

Sanderlin, ön yargıların nasıl ortadan kaldırılacağı ve toplumla nasıl bağ kurulacağı konusunda eğitim veren bir grupla gönüllü olarak çalışıyordu. 29 Mayıs tarihinde katıldığı eylemlerdeyse, polis ekipleriyle protestocular arasında çatışmayı engellemeye çalışırken plastik mermiyle kasığından vuruldu. Olay sırasında 'Mavi hayatlar değerlidir' yazılı polis arabalarının göstericilerin etrafını sardığı ve polis ekiplerinin göstericilere saldırdığı kaydedildi. Sanderlin de, polisle protestocuların arasına girmeye çalıştığı esnada kasıklarından plastik mermiyle vurulduğunu söyledi. Bu esnada elinde, 'YAŞAMAYA DEĞERİZ' yazan bir pankart taşıyordu...

'BU TÜR SİLAHLARLA BAŞI HEDEF ALMAK YASAKTIR'

Uzun yıllardır San Jose Emniyet Teşkilatı'yla çalışan Sanderlin, saldırı sonrasında yaptığı açıklamada, "Polis şiddetini daha fazla izleyemezdim. Ellerimi kaldırıp, polislerden geri çekilmelerini ve plastik mermi kullanmamalarını istedim" dedi. Sanderlin polise dava açmaya hazırlanırken, avukatı Sarah Marinho da "Bu tür silahların kullanımında kasık ya da başa hedef almak yasaktır" diye konuştu.

EMNİYET MÜDÜRÜ: ARAŞTIRACAĞIZ

Sanderlin'in yaralanmasıyla ilgili konuşan San Jose emniyet müdürü Eddie Garcia ise "Derrick, toplululuğumzda ön yargıları ve ayrımcılığı azaltmak için çabalayan gerçek bir liderdir. Bu olayı araştıracağız" dedi.

PLASTİK MERMİ KULLANIMI YASAKLANABİLİR

San Jose Belediye Başkanı Sam Liccardo ise "Derrick Sanderlin'e yapılan yanlıştır" dedi. Liccardo, polisinin plastik mermi kullanmasını engellemek için tasarı sunduğunu belirtti. Ancak polis departmanlarına ayrılan yıllık bütçeden kesinti yapmayı reddeden Licardo, kesintiye gidilmesinin 'ırkçılık nedeniyle mağdur edilen topluluklara yardım etmeyeceğini' öne sürdü. (DIŞ HABERLER)