Polonya'da eski bakan ve yardımcısı tutuklanmıştı: Parlamento önünde protesto

Polonya’da sağ popülist PiS partisinden eski içişleri bakanı Kaminski ve yardımcısı Wasik’in ‘görevi kötüye kullanma’ ve ‘yolsuzluğa azmettirme’ suçlarından tutuklanması protesto edildi.

DUVAR - Polonya’da 'görevi kötüye kullandıkları' ve 'yolsuzluğa azmettirdikleri' suçlamasıyla mahkum edilen eski içişleri bakanı Mariusz Kaminski ve yardımcısı Maciej Wasik’in Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gözaltına alınarak tutuklanması protesto edildi. Genel seçimlerin ardından sağ popülist Hukuk ve Adalet Partisi'nin (PiS) 8 yıllık iktidarının sona erdiği ülkede, önceki iktidar partisi PiS mensubu siyasetçilerin hapse gönderilmesi sonrası parlamento önünde eylem yapıldı.

Haberin Devamı
Kimler borçlarını yapılandırabilecek? Meteoroloji uzmanı tek tek illeri saydı: 'Risk yüksek' Televizyonda haftanın en çok izlenen yerli dizileri Tam liste belli oldu: Sahte gıda ürünü satan markalar halka açıklandı Kiralar uçtu: 10 ilde ortalama fiyat asgari ücreti geçti Benzin ve motorine zam geldi: 2 Ekim 2024 güncel akaryakıt fiyatları