Polonya'da vizonlarda bulunan korona virüsü insanlara bulaşabiliyor

Polonya'daki bir çiftlikte vizonlarda tespit edilen korona virüsünün insanlara bulaşabildiği açıklandı. Çiftlikteki 600 vizonun öldürüleceği belirtilirken, Polonya çapındaki 350 vizon çiftliğinde binlerce hayvanın katledilmesinden endişe ediliyor.

Abone ol

DUVAR - Polonya'nın kuzeyindeki Kartuzy bölgesinde bir çiftlikte bulunan vizonlarda insanlara bulaşabilen bir korona virüsü türünün tespit edildiği açıklandı. Polonya Sağlık Bakanlığı, söz konusu virüs suşunun vizonlardan insanlara ve insanlardan vizonlara bulaşabildiğini açıkladı. 

Kartuzy'deki çiftlikte yetiştirilen vizonlarda geçtiğimiz ayın sonlarında yeni bir korona virüsü suşu tespit edilmişti. Bu virüsün insanlara da bulaşabildiğini açıklayan bakanlık, çiftlikteki 6 bin vizonun öldürüleceğini açıkladı. Bu karar, Polonya çapındaki 350 vizon çiftliğinde binlerce hayvanın katledilebileceği endişesini de beraberinde getirdi.

Geçtiğimiz yıl Danimarka ve Hollanda'da benzer bir durum yaşanmıştı. Dünyanın en önde gelen vizon yetiştiricilerinden biri olan Danimarka'da, yüzlerce vizon çiftliğinde korona virüsü salgınlarının patlak vermesi ve buralarda çalışanlar arasında mutasyonlu virüslerin tespit edilmesi sonrası kasım ayında yaklaşık 17 milyon vizon katledilmişti. Hollanda'da ise çalışanlara Covid-19 bulaşması sonrası 100'den fazla vizon çiftliği kapatılmıştı.

Polonya'dan yapılan açıklamaya göre, ülkenin kuzeyindeki vizon çiftliğinde görülen virüs Danmarka'daki mutasyonu veya İngiliz, Güney Afrika ve Brezilya varyantlarının genetik özelliklerini taşımıyor. (DIŞ HABERLER)