Prandelli Fiorentina'dan ayrıldı: Ruhsal olarak iyi değilim

Bir dönem Galatasaray'ı çalıştıran ünlü İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli, Fiorentina'daki görevinden istifa etti. Prandelli istifa mektubunda, hayatının bu evresinde ruhsal olarak iyi olmadığını belirtti.

Abone ol

DUVAR - İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Fiorentina'da teknik direktörlük yapan Cesare Prandelli görevi bıraktığını açıkladı.

Prandelli'nin istifası, Fiorentina'nın hafta sonu evinde Milan'a mağlup olmasının ardından geldi.

'ARTIK BANA GÖRE DEĞİL'

Prandelli, Fiorentina'nın sitesinde yayınlanan duygusal bir istifa mektubuyla görevinden ayrıldığını resmen açıkladı.

Mektubunda, hayatının bu evresinde ruhsal olarak iyi olmadığını belirten Prandelli, "Buraya yüzde 100'ümü vermeye geldim ancak bunun artık mümkün olmadığını anladığım anda herkesin iyiliği için geri çekilmeye karar verdim" ifadelerini kullandı.

Prandelli, teknik direktörlük kariyerinin burada bitebileceğinin farkında olduğunu ama hiç pişman olmadığını ifade ederek "Muhtemelen hayatımın bir parçası olan bu dünya, artık bana göre değil ve artık kendimi içinde tanıyamıyorum'' değerlendirmesinde bulundu.

İSTİFASI KABUL EDİLDİ

Kulüpten yapılan açıklamada ise Prandelli'nin istifasının büyük üzüntüyle kabul edildiği bildirildi.

Kasım ayında "Mor Menekşeler" olarak bilinen İtalyan ekibinin başına geçen 63 yaşındaki teknik direktör, 21 haftada 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 10 mağlubiyet aldı. 

28 haftası geride kalan ligde Fiorentina, şu ana kadar topladığı 29 puanla 14. sırada yer alıyor.

Cesare Prandelli, daha önce 2005-2010 arasında da Fiorentina'yı çalıştırmış ve kulübün Avrupa kupalarında iddialı bir takım olmasını sağlamıştı. İtalyan teknik adam bir dönem Galatasaray'ı da çalıştırmıştı.

Cesare Prandelli yönetimindeki Fiorentina, İtalya Serie A'da son olarak evinde Milan'a Hakan Çalhanoğlu'nun attığı golle 3-2 mağlup olmuştu. (SPOR SERVİSİ - AA)