Premier Lig'den Tugay Kerimoğlu'na sürpriz!

İngiltere Premier Ligi, resmi Twitter hesabından yayınladığı özel video ile Tugay Kerimoğlu'nun doğum günün kutladı. Videoda Kerimoğlu'nun İngiltere yıllarında attığı goller yer aldı.

Abone ol

DUVAR - İngiltere Premier Ligi takımlarından Blackburn Rovers'ta 2001-209 yılları arasında forma giyen futbolcu Tugay Kerimoğlu'na, Premier Lig sürpriz bir video hazırladı. Hazırlanan videoda Kerimoğlu'nun attığı en iyi goller, o dönem yayınlarında anlatılan şekliyle yer aldı. Video ile Tugay Kerimoğlu'nun doğum günü kutlandı.

Tugay Kerimoğlu İngiltere'de en uzun süre futbol oynayan Türkiyeli futbolcu. Forma giydiği Balckburn Rovers'ta taraftarlar 2004 yılında kendisini yılın en iyi oyuncusu ve 2007 yılında Reading'e attığı golü de yılın golü seçmişlerdi.

Tugay Kerimoğlu, 24 Mayıs 2009 da oynanan Blackburn Rovers'ın, West Bromwich Albion ile oynadığı sezonun son karşılaşmasında profesyonel futbol hayatına nokta koydu. Blackburn Rovers kulübünün kendi kuralları gereği 10 yıldan az formasını giyen futbolcuya jübile yapmaması nedeniyle sezon sonunda profesyonel futbolu bırakma kararı alan alan Tugay Kerimoğlu'nun oynadığı son maç, 32 bin kişilik Ewood Park Stadyumu'nu dolduran futbolseverlerin coşkun sevgi gösterileri sonucunda adeta bir jübileye dönüştü.

Blackburn Rovers Kulübü yönetimi tarafından, karşılaşmadan önce stadyumdaki seyircilere, kâğıttan yapılmış Tugay maskeleri dağıtıldı. Karşılaşmayı izlemeye çoğu Türkiye bayraklarıyla gelen Blackburn Rovers taraftarları, 8 yıldır takımlarında oynanan Tugay'a, karşılaşma boyunca Türkiye bayrakları ve Tugay maskelerini sallayarak veda ettiler. (HABER MERKEZİ)