Prof. Dr. Ekinci'den 'Türk ışını' açıklaması: O zaman muktedir bir İçişleri Bakanı vardı, konuşanı sustururlardı

Diyarbakır'da bazı hastalar üzerinde ‘Türk ışını’ adlı cihazın izinsiz denenmesi sonucu ölümler olduğunu söyleyen Prof. Dr. Cenap Ekinci, "O zaman konuşanı sustururlardı" dedi.

Abone ol

DUVAR - Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenap Ekinci, Haziran 2020’de bir tıbbi cihaz üreticisi firmanın, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki Covid-19 hastaları üzerinde izinsiz olarak ‘Türk ışını’ adlı cihazı denediğini ve bazı hastaların hayatını kaybettiğini öne sürdü. Ekinci'nin gündem olan açıklamasından sonra Diyarbakır Tabip Odası ve DEM Parti açıklamalarda bulundu ve olayla ilgili Sağlık bakanlığı yetkililerine sorular yöneltti. DEM Parti, ayrıca konuyu Meclis'e taşıdı.    

Prof. Dr. Cenap Ekinci, İlke TV'de katıldığı canlı yayında olaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Ekinci, tedavi yöntemini savunan ve iddiaları "iftira" olarak nitelendiren dönemin Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin'e tepki gösterdi "Mevkisinden olmak istemiyor, yargılanmak istemiyor. Söylediği sözlerle de çelişki içerisinde olduğunu belli ediyor" dedi. 

'BÖYLE BİR UYGULAMA YERYÜZÜNDE YOK'

Prof. Dr. Cenap Ekinci sözlerine şöyle devam etti: "Hastalar ölmese dahi siz etik onayı olmayan, herhangi bir bilimsel geçerliliği olmayan, herhangi bir yerde denenmemiş, kabul görmemiş, bilimsel bir dergide yayınlanmamış, hiçbir komisyon denetiminden geçmemiş, Pandemi Kurulu'ndan onay almamış bir cihazı getiriyorsunuz, çok korunaklı olan bir hastanenin yoğun bakımına, o hastanenin uzmanlarını almadan giriyorsunuz ve sayısı belirsiz insanlara bu uygulamayı yapıyorsunuz. Ben bir fareye enjeksiyon yapmak için üniversitedeki etik kurula başvursam 6 ay bekletirler beni. Ama siz Diyarbakır'da yoğun bakımda bir sürü hastaya, hiçbir etik kurulu onayı almadan hastaların kanlarına müdahale ediyorsunuz,. akciğerlerine kateter ile giriyorsunuz. bu çürük bir uygulamadır. Böyle bir uygulama yeryüzünde yok. "

'TEK BİR HASTA İÇİN ÖZEL UÇAK NİYE ÜÇ DEFA GİDİP GELSİN'

Prof. Dr. Cenap Ekinci, uygulamanın tek bir hasta üzerinde denendiği iddialarına ilişkin ise "Peki tek bir hasta üzerinde denendiğini iddia ediyorsunuz. Bir hasta için özel Falcon tipi bir uçak üç defa sabah akşam niye gelip gitsin. Cihazı yapan firmanın sahibi niye orada, firma niye orada. Masraflarınızı kim karşılıyor? tamamıyla bu cihaz firmaları, iş adamları, sağlık sektöründen bir grup insan devletin hastanesini kullanmıştır" dedi.

'HERKES KORUMA ALTINDAYDI'

"Bu durumdan ilk günden bu yana herkesin haberi vardı zaten" diyen Prof. Dr. Cenap Ekinci, "Ben elime kamera alıp da bir yerlere girmiş değilim. Adamlar bunu ilk günden açık beyan ettiler. Basın açıklamasını tüm Türkiye'ye duyurdular. Anadolu Ajansı verdi bunu. Ama neden? O zaman muktedir bir İçişleri Bakanı vardı. O zaman muktedir devlet erkanı vardı. Herkes koruma altındaydı, konuşanı sustururlardı" ifadelerini kullandı. 

(HABER MERKEZİ)