Prof. Dr. Ercan: Rönesans Rezidans dilatasyon koyulmaması nedeniyle yıkıldı

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Hatay'daki depremde yıkılan Rönesans Rezidans'ın sağlam olduğunu, yıkıma ise 'dilatasyon koyulmamasının' sebep olduğunu açıkladı.

Abone ol

DUVAR - Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Hatay'daki Rönesans Rezidans'ın çökme sebebini açıkladı. Ercan, Antakya'da Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ile yaptıkları toplantıda yıkıma ilişkin ayrıntılı inceleme yaptıklarını belirtti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ercan, şu bilgileri paylaştı:

"Akşam Antakya'nın TMMOB oda temsilcileri, belediye başkanı, gönüllülerlerle Defne'de sobalı bir çadırda, 4 saat çok verimli geçen teknik bir toplantı yaptık. Deprem, oluşumu, etkileri, toplumsal, tinsel(ruhsal) boyutu, göçüklerin nedenlerini ayrıntılı inceledik.

Antakya'daki, TMMOB toplantısında iki bodrumlu, arkaya kapaklanan Rönesans yapısının sağlam olduğu, ancak bodrumların L biçimli olup, yapı birleşim yeri boyunca, önde dilatasyon koyulmaması nedeniyle yıkıldığına karar verdik."

Dilatasyon nedir?
Farklı ölçeklere sahip binaların ve büyük ölçekli yapıların belli kısımlardan bölünerek ayrı ayrı kullanılmasını sağlayan, hareketlilik sonucu yapıların zarar görmesini engellemek amacıyla bırakılan boşluklardır.(HABER MERKEZİ)