Bozarslan: 90'lara kıyasla paramiliterleşme arttı

Prof. Dr. Hamit Bozarslan, Yeniden TV'de Ayşegül Doğan'ın konuğu oldu. Bozarslan, "90'lara kıyasla paramiliterleşme arttı, hızlandı ve derinleşti; CHP, İttihat ve Terraki mirasına mesafe koyamıyor" dedi.

Abone ol

DUVAR - Yeniden TV, jenerik müziğini Sezen Aksu'nun yaptığı "Ayşegül Doğan Soruyor" programı ile güncel gelişmeleri ve tartışmalı konuları ele alıyor. Gazeteci Ayşegül Doğan'ın hazırlandığı ve sunduğu, içerik editörlüğünü Erhan Uymaz'ın yaptığı programın 11. bölümünün konuğu Paris Sosyal Bilimler Yüksek Okulu (EHESS) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamit Bozarslan oldu. 

Programda güncel siyaseti ve Kürt sorununu yorumlayan Bozarslan, "90'lara kıyasla paramiliterleşme arttı, hızlandı ve derinleşti. CHP, İttihat ve Terraki mirasına mesafe koyamıyor Kürtlerin belediye düzeyinde dahi özerk bir yönetime sahip olması kabul edilmiyor" dedi.

16 Nisan 2020'de, "Özgürlükçü, çok sesli, çok kültürlü, çok dilli bir yayıncılıkla barış gazeteciliğini yaygınlaştırmak, yeniden, yeni yollarda bu alanda emek verenlerle dayanışmak için bir araya geliyoruz. Yeniden birlikte çoğalacağız, çeşitleneceğiz, güçleneceğiz… Sizleri de bekliyoruz!" sloganıyla yol çıkan ve Youtube üzerinden yayın yapan Yeniden TV, her hafta farklı konularda hazırladığı video programlarla izleyicilerini bekliyor. (HABER MERKEZİ)