Prof. Güzdüz: Erdoğan mükemmel, diğer adaylar boş boğaz

İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Güzdüz, cumhurbaşkanı adaylarını eleştirdi. "Nasıl böyle boş boğaz adamların bizi yönetme kavgasında olduğunu görürüz" ifadesini kullanan Güzdüz, "Tabi bunu hepsi için söylemiyorum, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan canımız ciğerimiz, her yönüyle mükemmel" dedi.

Abone ol

DUVAR - İstanbul'daki İbn Haldun Üniversitesi'nin Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü 24 Haziran’a Doğru Siyasi Aktörler ve Seçim Süreci başlıklı çalıştay düzenledi.

Çalıştayda TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, İbn Haldun Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Doç. Dr. Talha Köse, İbn Haldun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Erdal, SETA Strateji Araştırmaları Direktörü Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı çalıştayda İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Güzdüz de bir konuşma yaptı.

'ERDOĞAN CANIMIZ CİĞERİMİZ'

Konuşmasında Erdoğan dışındaki cumhurbaşkanı adaylarını eleştiren Prof.  şunları söyledi: "Şimdi bizim en büyük talihsizliğimiz, kendi kendisinde iktidar olamayan adamların toplumun önüne geçip de Türkiye'yi yönetme kavgasına girmesidir. İnşallah bu çalıştayda liderlerin bu yönü de gündeme gelir. Nasıl böyle boş boğaz adamların bizi yönetme kavgasında olduğunu görürüz. Tabi bunu hepsi için söylemiyorum, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan canımız ciğerimiz, her yönüyle mükemmel. Niye bütün dünya Erdoğan'a karşı çıkıyor? bu yüzden, Türkiye'yi düşündüğü, Türkiye'nin uzak ve yakın çıkarlarını her şeyin üzerinde gördüğü ve Allahtan başka kimsenin önünde eğilmediği için."

'MERDİVEN ALTI SİYASET EN BÜYÜK SIKINTIYDI'

Geçmişten geleceğe bir üniversite olduklarını iddia eden Prof. Dr. Gündüz, şöyle dedi: "Bizim üniversitemizin bir özelliği var, 'geçmişten geleceğe bir üniversite'derken biz, istikbali sadece göklerde değil köklerde de arayan bir üniversite diye yola çıktık. İstikbal hep göklerde değil aynı zamanda köklerdedir. Gecekonduda, merdiven altı siyaset Türkiye'nin en büyük sıkıntısıydı. Siyaset yapmaması gereken adamlar siyasetin tam göbeğinde yer alıyor, milletin siyaset yapsın diye oy verdiği adamlar da kısık sesle, sağa sola dokunmadan hedefe gitmenin hesabını yapıyor işte gecekondu siyaseti budur." (İSTANBUL/DHA)