Prof. Özateş: Aşırı cep telefonu kullanımı kemik yapısını bozuyor

Nöröradyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Özateş, aşırı cep telefonu kullanımının iskelet yapısını bozduğunu, sırt ve boyun ağrılarının artmasına neden olduğunu söyledi.

DUVAR - Kas iskelet sistemi hasarlarına bağlı baş ve boyun ağrısı görülme yaşının, özellikle son 10 yıldır 15'li yaşlara kadar düştüğünü belirten Prof. Dr. Mustafa Özateş, "El parmaklarının WhatsApp yazışmaları nedeniyle aşırı kullanımına bağlı gelişen ve tendonların mikropsuz iltihabı olarak tanımlayabileceğimiz 'tendinit'le çok sık karşılaşıyoruz. Cep telefonunun aşırı kullanımı, kas ve kemik yapılarını bozuyor. Muhtemelen ileriki yıllarda kireçlenme vakalarını daha sık göreceğiz" dedi.   

Haberin Devamı
ÖTV tutarları değişti: Rakı, şarap ve biraya zam UEFA, Merih Demiral'ın 'bozkurt' işareti için ne karar verebilir? Uzmanı tek tek hesapladı: Her ay 2 bin 22 TL eksik aylık alacaklar Son 16'nın en iyi 11'i belli oldu: Türkiye'den iki futbolcu kadroda EURO 2024'te şampiyonluk oranları güncellendi: Sürpriz takım Türkiye Benzin ve motorine ÖTV zammı geldi