Protestan kilisesinden Kudüs açıklaması: Bu siyasi karar düzeltilmeli

Buca Protestan Baptist Kilisesi'nde ABD'nin, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasıyla ilgili açıklama yapıldı. Kudüs'ün 3 semavi din için de önemli olduğunu belirten pastör Erhan Çevik, "Cumhurbaşkanımızın açıklamalarını saygıyla destekliyoruz"

Abone ol

DUVAR - İzmir'de, Buca Protestan Baptist Kilisesi'nde, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması hakkında açıklama yapıldı. Kilise Pastörü Ertan Çevik, "Üç semavi din için dünyada en önemli merkezlerden birisidir. Tek temennimiz, bu kentin böyle kalmasıdır" dedi.

İzmir'in Buca ilçesindeki Buca Protestan Baptist Kilisesi'nde, bazı muhtarlar ve dernek temsilcilerinin katılımıyla, Kudüs'le ilgili basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamayı grup adına Buca Baptist Kilisesi Pastörü Ertan Çevik, yaptı.

'CUMHURBAŞKANIMIZIN AÇIKLAMALARINI DESTEKLİYORUZ'

Kudüs'ün anlamının esenlik, barış, hoşgörü olduğunu söyleyen Çevik, "Tarih boyunca özellikle Osmanlı döneminde böyle olmuştur. Üç semavi din için dünyada en önemli merkezlerden birisidir. Tek temennimiz, bu kentin böyle kalması ve anılmasıdır. Barış kentinin, hiçbir siyasi etkileşimden dolayı savaşa ve huzursuzluğa sebebiyet vermemesi için dua ediyoruz" diye konuştu.

Baptist Kiliseler Birliği'nin Adana, İstanbul, İzmir, Ordu ve Samsun kiliselerinin ruhani liderleri olarak, bu siyasi kararın düzeltilmesini talep ettiklerini dile getiren Çevik, "Başkent olarak başka bir şehir seçilebilir; ancak üç semavi dinin böyle bir arada bulunduğu başka bir şehir bulmak imkansızdır. Cumhurbaşkanımızın açıklamalarını saygıyla destekliyoruz" dedi. (İZMİR/DHA)