Protestocuların üzerine yürüyen saldırgan 'huzuru bozmaktan' yargılanacak

ABD'nin Montana eyaletinde düzenlenen barışçıl protestolarda Jay Snowden isimli saldırganın, göstericilerin üzerine yürüdüğü ve küfür ettiği anlar görüntülendi. Protestoculara saldıran Snowden 'huzuru bozmaktan' yargılanacak.

Abone ol

DUVAR - George Floyd'un ölümünün ardından polis şiddetine karşı düzenlenen protestolar devam ederken, ABD'nin Montana eyaletinde 'barış' sloganları atan protestoculara saldırırken görüntülenen Jay Snowden 'huzuru bozma' suçlamasından yargılanacak. 51 yaşındaki Snowden'ın 17 Haziran'da mahkemeye çıkacağı belirtildi.

'KORKMADIM'

Snowden'ın Whitefish kasabasındaki protestocuların üzerine yürüdüğü, küfür ettiği ve pankartları yere attığı görüntüler sosyal medyada viral olurken, göstericilerden biri olan Samantha Francine o an hiç korku duymadığını belirtti. 27 yaşındaki Francine, bu esnada 16 yıl önce kaybettiği babasının sözlerinin aklından geçtiğini dile getirdi: "Tehdit kim olursa olsun, tehdit nereden gelirse gelsin, gözlerinin içine bak ki insan olduklarını anlasınlar."

Francine, Snowden'a kin beslemediğini ve hatta eşine bir hediye gönderdiğini söyleyip şöyle konuştu: "O anda babamın sözleri aklımdan geçti ve gözlerindeki korkuyu gördüm, bana zarar vermeyeceğini biliyordum. Sadece üzgün ve rahatsızdı, bu yüzden yerimden kımıldamadım. O anda birçok harika insan tarafından çevrelenmiştim ve inanılmaz bir enerji vardı. Ne yapmam gerektiğini biliyordum."

https://www.facebook.com/samivaughn21/posts/10157469591906938

Polis yetkililerinden yapılan açıklamada, Snowden'ın 'huzuru bozma' suçlamasından 17 Haziran'da mahkemeye çıkacağı belirtildi. Açıklamada, "Whitefish kenti, bireylerin ifade özgürlüğü ve barışçıl şekilde bir araya gelme hakkını korumaya kendini adamıştır" ifadeleri kullanıldı. (DIŞ HABERLER)