Protestolarda 43 kişinin öldüğü Bangladeş'te sokağa çıkma yasağı

Bangladeş'te 'kamuda kontenjan' kararına karşı başlayan protestolar başbakan ve hükümetin istifası talebiyle sürüyor. Ülkede en az 43 kişinin eylemler sırasında hayatını kaybettiği belirtildi.

DUVAR - Güney Asya ülkesi Bangladeş’te Bağımsızlık Savaşı’na katılanların aile üyelerine kamuda daha fazla kontenjan ayrılmasına karşı başlatılan protestolar, Yüksek Mahkeme’nin attığı geri adım sonrası Başbakan Şeyh Hasina Vecid ve hükümetinin istifası talebiyle devam ediyor. Bugün on binlerce kişinin sokaklara çıktığı ülkede güvenlik güçleri eylemcileri dağıtmak için biber gazı ve ses bombaları kullandı. İktidar destekçilerinin de sokaklara çıktığı ifade edilen eylemlerde en az 43 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Haberin Devamı
Kimler borçlarını yapılandırabilecek? Meteoroloji uzmanı tek tek illeri saydı: 'Risk yüksek' Televizyonda haftanın en çok izlenen yerli dizileri Tam liste belli oldu: Sahte gıda ürünü satan markalar halka açıklandı Kiralar uçtu: 10 ilde ortalama fiyat asgari ücreti geçti Benzin ve motorine zam geldi: 2 Ekim 2024 güncel akaryakıt fiyatları