Protokol gölgede, öğrenciler güneş altında

Eğitim yılının sona ermesi dolayısıyla Samsun'da düzenlenen törende, protokol için tente yapıldı. Güneş altında bekletilen öğrenciler ise İl Milli Eğitim Müdürü'nün konuşması 22 dakika sürünce duvar dibine kaçıştı.

Abone ol

DUVAR - Samsun’da 2017-2018 eğitim- öğretim yılının sonunda bugün bin 151 okulda, 265 bin 396 öğrenci karne aldı. İlkadım ilçesi Baruthane Ortaokulu'nda ise karne töreni düzenlendi. Törene, Vali Osman Kaymak ve İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen’in yanı sıra, vali yardımcıları, şube müdürleri, okul yönetimi, veliler ve öğrenciler katıldı. Protokol için tente yapıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, eğitimde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Esen’in konuşması 22 dakika sürünce güneşin altında bekleyen öğrenciler kendilerini gölgelik ve serin yerlere attı. Bazı öğrenciler ise yorgunluktan yere oturmak zorunda kaldı.

VALİDEN ESPRİTÜEL KONUŞMA

Daha sonra kürsüye çıkan Vali Osman Kaymak ise "Değerli Milli Eğitim Müdürümüz uzun ve kapsamlı bir konuşma yaptı. Benim de aynı kapsamda yapacağım konuşma sizleri sıkacaktır. Sevgili yavrularımız sıcakta güneş altındalar. Onlar bizim için çok kıymetli ve onları üzmek istemeyiz" diyerek kısa bir konuşma yaptı.

Vali Kaymak ve beraberindekiler, konuşmaların ardından sınıflarda öğrencilere karnelerini dağıttı.

(SAMSUN-DHA)