Putin: Erdoğan sözünü tutan biri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye-Rusya ilişkilerine dair bir soruya yanıtında "Erdoğan'la görüş ayrılıklarımız var ama o sözünü tutan biri. Kuyruk sallamıyor" dedi. Putin, 'Erdoğan’ın bir şeyin ülkesi için yararlı olduğunu düşündüğünde sonuna kadar gittiğini ve davranışlarını öngörmenin mümkün olduğunu’ söyledi.

Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yıl sonu basın toplantısında Türkiye’yle ilişkilere dair bir soruya çarpıcı bir yanıt verdi. Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la sık sık görüş ayrılığına düştüklerini belirtse de "Erdoğan sözünü tutan biri. Kuyruk sallamıyor" dedi.

'DAVRANIŞLARINI ÖNGÖRMEK MÜMKÜN'

“Cumhurbaşkanı Erdoğan ile şu anda belirli konularda görüş ayrılıklarımız var. Kimi zaman karşıt görüşlerde olduğumuz dahi oluyor. Ancak o (Erdoğan), sözünü tutan bir insan, bir erkek” değerlendirmesini yapan Putin, 'Erdoğan’ın bir şeyin ülkesi için yararlı olduğunu düşündüğünde sonuna kadar gittiğini ve Türkiye Cumhurbaşkanı’nın davranışlarını öngörmenin mümkün olduğunu’ söyledi. Rusya lideri, “Bu da, kiminle muhatap olduğunuzu anlamanız için çok mühim bir şey” diye ekledi.

Putin, Erdoğan’la ilişkisine dair bu yorumları, ülke liderlerinden hangileriyle müzakere yürütmenin kendisi için rahat olduğu sorusu karşısında yaptı. Rusya lideri ayrıca, Çin lideri Şi Cinping ile dostane ve güvene dayalı iyi ilişkileri olduğunu belirtti.

'HENÜZ AŞI OLMADIM'

Rus lider, basın toplantısında henüz korona virüsü aşısı olmadığını da açıkladı. Putin, ülkesinde geliştirilen ve Faz-3 denemeleri sürmekle beraber öncelikli gruplara yapılmaya başlanan aşıyı 'sırası gelince olacağını' söyledi.

'BENİM YAŞIMDAKİLERİN HENÜZ SIRASI GELMEDİ'

Normalde geniş bir salonda onlarca gazetecinin katılımıyla gerçekleştirilen ve dört saate yakın sürmesiyle meşhur toplantısını salgın nedeniyle video konferans üzerinden yapan Putin, “Uzmanlarımız halka uygulanmakta olan aşıların şu an için belli bir yaş aralığındaki vatandaşlar için olduklarını söylüyorlar, benim yaşımda olanların sırası henüz gelmedi" dedi.

'AŞIMIZ GÜVENLİ'

Aşı uygulaması esnasında risk gruplarına öncelik verilmediğini anlatan Rusya lideri, “Aşı yaptırmamak için bir sebep yok, zira bizim aşımız (Sputnik V) güvenli. Yaygın aşılama korona virüsüyle mücadele için gerekli olan bir önlem. Mümkün olduğunda mutlaka aşı yaptıracağım" diye konuştu.

'PANDEMİYE KİMSE HAZIR DEĞİLDİ'

Putin, Rusya’nın sağlık sisteminin korona virüsü pandemisi gibi büyük sorunlara ne denli hazırlıklı olduğuna ilişkin bir soruya yanıtında ise 'hiçbir ülkenin korona virüsü gibi büyük ölçekli bir pandemiye tam anlamıyla hazırlıklı olmadığını, Rusya’nınsa pek çok ülkeye kıyasla daha hazırlıklı olduğunu' söyledi. Rusya'nın en fazla test yapan ilk üç ülkeden biri olduğunu söyleyen Putin, Sputnik V için de “İyi bir aşı, hem güvenli hem de hızlı etki ediyor” dedi. (Sputnik)