Putin: Karşılıklı yarar gözeten ülkelerle işbirliğini artıracağız

Rusya başta Çin olmak üzere Batı'nın yaptırım kararlarına uymayan ve karşılıklı yarar gözeten ülkelerle işbirliğini artıracaklarını duyurdu. Putin "Rus ekonomisi kesinlikle açık olacak" mesajı verdi.

Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna savaşının ardından yaptırım uygulamayan ve karşılıklı yarar gözeten ülkelerle işbirliğini artırma hedeflerini açıkladı.

Rusya'nın resmi haber ajansı TASS'a göre, Putin, "Rusya karşılıklı yarar gözeten ortaklıklarla ilgilenen ülkelerle işbirliğini genişletecek" mesajı verdi. "Yeni koşullar altında, Rus ekonomisi kesinlikle açık olacak" diyen Putin, işbirliğine açık ülkelerle yeni hedefler belirlenebileceğini söyledi.

"Bilimsel ve teknolojik bağların oluşturulması, lojistik ve kargo taşımacılığında yeni rotaların oluşturulması, para birimleri için uygun altyapıların düzenlenmesi, verimliliğin artırılması" gibi bir dizi hedef açıklayan Putin, Batı ülkelerinin "Rusya'yı izole etme" hamlelerinin boşa çıkarılacağını vurguladı. Rusya lideri, "Bazı ülkelerin Rusya'yı izole etme istekleri, ortaklarla işbirliğinin geliştirilmesinin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da başta Çin olmak üzere işbirliğine açık ülkelerle ortaklıkları geliştirme konusunda benzer mesajlar verdi. Reuters'in aktardığına göre, Rusya'nın başkenti Moskova'da bir etkinlikte konuşan Lavrov, yalnızca "başka bir kavalcının müziğiyle dans etmeyen" ülkelere güvenebileceklerini vurgulayarak "Batılı ülkeler fikirlerini değiştirir ve bir tür işbirliği teklif ederse, o zaman karar verebiliriz" dedi.

'ÇİN'LE İLİŞKİLERE ODAKLANACAĞIZ'

Lavrov, "Moskova'nın Batı'dan ilişkileri yeniden kurmak için gelen teklifleri değerlendireceğini ancak Çin ile ilişkileri geliştirmeye odaklanacağını" söyledi. Çin'in bilgi ve iletişim teknolojilerinde Batı ülkelerinden "daha aşağıda" olmadığını belirten Lavrov, "Batı artık bir 'diktatör pozisyonu' aldığına göre, Çin ile ekonomik bağlarımız daha da hızlı büyüyecek" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)