Putin muhalifi 'Rus Lady Diana' trafik kazasında öldü

Rusya Devlet Başkanı Putin’e muhalif işadamı Lebedev’in 19 yaşındaki torunu İsviçre'de trafik kazasında öldü. Diana Lebedeva'nın öldürülmüş olabileceği iddia ediliyor.

Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in önde gelen muhaliflerinden işadamı Platon Lebedev’in 19 yaşındaki torunu Diana Lebedeva, İsviçre’de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Lebedava, kaza sırasında ünlü bir Azeri işadamının oğlu olan Azer Yagubov ile tatil yapıyordu. 23 yaşındaki Yagubov’un kullandığı BMW-X6 marka otomobilin yoldan çıkarak Lugano Gölü’ne uçması sonrası polis, çiftin başka bir araçla yarış halinde olduğunu ve kontrolü kaybettiğini açıkladı. Otomobil gölden çıkarıldı ancak Lebedeva ve Yagubov kurtarılamadı.

Rus sosyetesini şoke eden ölümün ardından suikast iddiaları da gecikmedi. Zira, Lebedeva'nın dedesi Lebedev, bir Putin muhalifi. Lebedev, vergi kaçırmaktan ve kara para aklamaktan 11 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmıştı.

Öte yandan, Rus basını Lebedeva'nın ölümüyle, Galler Prensi Charles’in ilk eşi olan ve 1997'de Paris’te trafik kazasında ölen Lady Diana'nın kaderi arasında benzetme yaparak, "Rus Diana, Lady Diana ile aynı kaderi paylaştı" başlığıyla verdi. (Dış Haberler)