Putin'den Japonya’ya 'barış antlaşması imzalayalım' önerisi

Rusya Devlet Başkanı Putin, Japonya'ya yıl sonuna kadar barış anlaşması imzalamayı teklif etti. Putin, Japonya Başbakanı Abe'ye "Bir barış anlaşması imzalayalım, şimdi değil ama yıl sonuna kadar, hiçbir ön koşul olmasın" dedi.

Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Japonya Başbakanı Şinzo Abe'ye, Kuril Adaları'nın aidiyeti hakkındaki tartışma nedeniyle 73 yıldır imzalayamadıkları barış anlaşmasını, yıl sonuna kadar imzalamayı önerdi.

Rus medyasında yer alan haberlere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Vladivostok kentinde düzenlenen Doğu Ekonomik Forumu'na katıldı. Putin, yanında oturan Japonya Başbakanı Şinzo Abe'ye, "Aklıma bir fikir geldi: Bir barış anlaşması imzalayalım, şimdi değil ama yıl sonuna kadar, hiçbir ön koşul olmasın" dedi.

JAPONYA: SORUN ÇÖZÜLMEDEN ANLAŞMA İMZALAMAYACAĞIZ

Putin’in teklifine karşılık olarak Japonya Dışişleri Bakanlığı temsilciliği, Japonya’nın Kuril Adaları sorunu çözülmeden bir barış antlaşması imzalanmasını kabul etmeyeceğini, fakat konu üzerindeki görüşmelerin sürdüğü açıklamasını yaptı.

Açıklamada, “Japonya yönetimi, Putin’in söz konusu teklifinin farkındadır. Başkan Putin’in halka açık açıklamalarına yönelik şimdilik yorum yapmıyoruz. Fakat Japonya’nın, Güney Kuril Adaları sorunu çözülmeden herhangi bir barış antlaşması imzalamayacağı yönündeki kararı henüz değişmedi" denildi. (DHA)