Putin'den kendisine 'katil' diyen Biden'a: Hollywood maçosu

ABD ile Rusya arasındaki ilişkilerin 'son yılların en düşük seviyesinde' olduğunu söyleyen Putin, kendisine 'katil' diyen Biden'a 'Hollywood maçosu' yakıştırması yaptı.

Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, önümüzdeki hafta ABD Başkanı Joe Biden ile yapacağı görüşme öncesinde NBC News kanalına verdiği röportajda, Washington-Moskova ilişkilerinin 'son yılların en düşük seviyesinde' olduğunu söyledi. Geçtiğimiz aylarda kendisine 'katil' diyen Biden'ın söylemini 'Hollywood maçosu' olarak niteleyen Putin, "Görev yaptığım süre boyunca, her türlü bahane ve gerekçeyle, farklı çapta şiddet ve saldırıya alıştım ve bunların hiçbiri beni şaşırtmıyor" dedi.

'TRUMP, OLAĞANÜSTÜ VE YETENEKLİ BİRİ'

ABD-Rusya ilişkilerinin, son yıllarda kötüleştiğini aktaran Putin, eski ABD başkanı Trump ile Biden'ı karşılaştırarak "Eski ABD başkanı Trump'ın olağanüstü ve yetenekli bir birey olduğuna inanıyorum. Aksi halde ABD başkanı olamazdı. Renkli bir insandır" ifadelerini kullandı. Trump ile Biden'ın 'kökten farklılıkları' olduğunu söyleyen Rusya lideri, Biden'ın 'neredeyse tüm yetişkinliğini siyaset sahnesinde geçirdiğini' dile getirdi.

'CASUS UYDU HABERLERİ SAÇMALIK'

Moskova'nın Tahran yönetimine casus uydusu vereceğini yazan Washington Post gazetesinin iddialarının 'saçmalık' olduğunu söyleyen Putin, "Bu yalan haber" dedi. Geçtiğimiz günlerde Washinton Post'ta yer alan haberde, Rusya’nın İran ile 2014 yılında yapılan anlaşma çerçevesinde 2021 sonuna kadar Tahran’a yüksek çözünürlükteki ‘Kanopus-V’ casus uydusu vereceği ileri sürülmüştü. Haberde, "Rusya’nın İran’a vereceği casus uydu Tahran yönetimine tüm Orta Doğu bölgesini 365 gün 24 saat gözetim altında tutma imkanı sağlayacak. İsrail, Irak ve tüm bölge ülkelerinde askeri yapılanma hakkında bilgi toplayabilecek" ifadelerine yer verilmişti. (DIŞ HABERLER)