PYD, ABD’de temsilcilik açıyor

PYD eşbaşkanlarının danışmanı Siyanek Dibo, Washington ile iyi ilişkiler kurmak istediklerini belirterek, ABD’de 'Rojava Demokratik Özerklik bürosu' açacaklarını söyledi.

Abone ol

DUVAR - Daha önce Rusya, Almanya, Fransa ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nde temsilcilik açan ‘Rojava ve Kuzey Suriye Demokrat Federal Sistemi’nin yeni bürosunu ABD’de açmaya hazırlandığı iddia edildi.

Sputnik’e konuşan PYD eşbaşkanlarının danışmanı ve meclis üyesi Siyanek Dibo, ABD’de açılacak temsilcilik için üç aylık bir süre öngördüklerini belirterek “Amacımız Rojava’yı ABD’de de tanıtmak. Birçok ülkeyle iyi ilişkiler kurmak istiyoruz. ABD ile zaten IŞİD’e karşı birlikte mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Rusya ile de iyi ilişkilerinin olduğunu vurgulayan Dibo, şöyle devam etti: “Rusya ile sürekli bir ilişki içerisindeyiz. İlk Rojava Demokratik Özerklik büromuzu Rusya’da açmıştık. Moskova’da büromuz aktif durumda. Rusya uluslararası arenada, Ortadoğu’da ve Suriye’de önemli bir role sahip. Ortadoğu ve Suriye çözümüne kim hizmet ederse biz onlarla ilişki kurmaya çalışıyoruz. Rusya’nın da Suriye çözümünde önemli bir gücü var, önemli bir role sahip.”

'BİZE DESTEK VERİLSİN’

Öte yandan PYD, YPJ ve Demokratik Suriye Güçleri’nin IŞİD’e karşı mücadele ettiğini hatırlatan Dibo, teröre karşı yapılan mücadelede destek istediklerini kaydetti. Dibo ayrıca, herkesin teröre karşı mücadele etmesi gerektiğini ifade etti.

ABD'nin Suriye'de PYD ile işbirliği yapması, halihazırda Türkiye'nin tepkisine neden oluyor.