PYD: Yeni ittifak kurabiliriz

PYD'nin Moskova temsilcisi Abdusselam Muhammed, hem IŞİD hem Türkiye'yle savaşma riski nedeniyle Şam'la ittifak kurabileceklerini açıkladı. Ali, Suriye hükümetine karşı olmadıklarını söyledi.

Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin baskısı altında olan ve Menbic'in batısındaki köylerin kontrolünü Suriye yönetimine bırakan PYD'den, 'Beşar Esad'la ittifak' açıklaması geldi. PYD'nin Moskova temsilcisi Abdusselam Muhammed Ali, "Kürtlerle hükümet yanlısı güçler arasında bir ittifak uygulanabilir" dedi.

Türkiye'nin operasyonları nedeniyle Kürtlerin Rakka'da IŞİD, kuzeyde de Türkiye destekli güçler olmak üzere iki cephede birden savaşmak zorunda kalma riskiyle karşı karşıya kaldığını söyleyen Ali, bu nedenle Şam'la anlaşma yolunu seçtiklerini kaydetti. Ali, "Kürtlerle hükümet yanlısı güçler arasındaki bir ittifak uygulanabilir" dedi.

RBC'ye konuşan konuşan Ali, Suriye hükümetine karşı olmadıklarını ve Devlet Başkanı Beşar Esad'ı devirmeye çalışmadıklarını söyledi.  PYD temsilcisi, temel hedeflerinin yeni anayasada Suriyeli azınlık haklarının güvence altına alınması olduğunu vurguladı.

Ali, Suriye ordusuyla Türkiye ordusunun çatışmalarını önlemek için Ankara ile Moskova arasında bir anlaşma olduğunu da öne sürdü. (Kaynak: Sputnik Türkiye)

'SDG Menbic'in batısını Esad'a teslim ediyor'