RafDuvaR: Yeni çıkan kitaplar

Gazete Duvar yayın dünyasının nabzını tutmaya devam ediyor. Son günlerde yayımlanan, birbirinden farklı alanlarda dikkat çeken ve okurla buluşan kitapları derledik...

Türklerin yaşam biçiminden, inanışlarına, ilahları ile ilgili söylencelere, destan özetlerine ve İslamiyet sonrası Türklerde mitolojinin tezahürüne kadar pek çok alt başlıkta incelemenin yapıldığı Türk Mitolojisi kitabı okurlarla buluşuyor. 

Türkler çok geniş bir coğrafyaya yayılmış olmasına rağmen Türk mitolojisi neden Yunan, Mısır ya da Nors mitolojisi kadar bilinir değildir? Bu alanda yapılan çalışmalar ne zaman başladı? Türklerin İslamiyet’i kabul ettikten sonraki yaşamlarında geçmiş inanışlarından izler var mıydı? Türk kültüründeki mitolojik varlıklar nelerdir? 

Bunlar ve benzeri pek çok sorunun yanıtını bulabileceğiniz, Türk mitolojisi konusuyla ilgilenen ve nereden başlayacağını bilemeyen herkes için ideal bir kılavuz kitap olma özelliği de taşıyan, Merve Köken’in yazdığı Türk Mitolojisi Karakarga Yayınları’ndan çıktı.

Türk Mitolojisi, Merve Köken, 136 syf., Karakarga Yayınları, 2021. 

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten dolar ve altın uyarısı: Cuma gününe hazır olun Demiral’ın 'bozkurt selamına' tepki: 'Taraftarı, takımı, ülkeyi böldü' Makas açıldı: Bankalar ne kadar faiz veriyor? Rakamlar belli oldu: Meslek meslek zamlı memur maaşları Bedelli askerlik, engelli aylığı, kıdem tazminatı: Maaşlar değişti Kredi kartınızdan para çeken telefon uygulamaları açıklandı