RafDuvaR: Yeni çıkan kitaplar

Son günlerde yayımlanan, birbirinden farklı alanlarda dikkat çeken ve okurla buluşan kitapları derledik...

Karanlıkta Yüzmek

Tomasz Jedrowski, Çevirmen: Melek Memiş, 184 syf., İthaki Yayınları, 2024.

1980’lerde rejimin sarsıldığı dönemde Polonya’da, bir yaz gençlik kampında tanışan biri muhafazakâr biri de sosyalist iki delikanlı, ortak tutkuları olan yüzmek ve James Baldwin’in Giovanni’nin Odası romanı üzerinden kendilerini, güzelliklerle ve doğayla çevrili bir ilişkiye kaptırırlar. Her biri apayrı çevrelerdeki gündelik yaşamlarına dönecekleri Varşova’daysa, ülke idaresi artan ekonomik güçlükler ve yükselen protesto hareketleriyle çözülürken, biri partinin siyasi kademelerinde ötekisi kendisini adadığı toplumsal kavgada zıt kutuplara sürüklendikçe, aralarındaki tutkulu dostluk çetin sınavlardan geçecektir.

Komünist Beni Adınla Çağır olarak da yorumlanan Karanlıkta Yüzmek, ilkgençlik tutkularından politik hırslara, tarihin kavgalarından insanların entrikalarına Jedrowski’nin şiirsel, yoğun ve özgün yaklaşımıyla özgürlük ve aşk hakkında düşündürücü bir ilk yapıt.

Haberin Devamı
Otomatik vitesli en ucuz 10 SUV RafDuvaR: Yeni çıkan kitaplar ABD solunda kim, kimdir? Akaryakıt fiyatları güncellendi: 18 Ağustos benzin, motorin fiyatları '2-1'e yatmak için Mourinho'ya bu kadar para vermeye gerek yok!' Hansi Flick açıkladı: İlkay Gündoğan, Fenerbahçe'ye mi geliyor?