RafDuvaR: Yeni çıkan kitaplar

Son günlerde yayımlanan, birbirinden farklı alanlarda dikkat çeken ve okurla buluşan kitapları derledik...

Çene Kemiği

 Mónica Ojeda, Çevirmen: Bengi De Sa Matos Paixao, 264 syf., İthaki Yayınları, 2024.

Gelecek vaat eden Latin Amerikalı yazarlar listesi Bogotá39’da ve Granta dergisinin İspanyolca yazan en başarılı 25 genç yazar listesinde yer alan Mónica Ojeda’nın tüm yeteneklerini sergilediği Çene Kemiği, çevrildiği dillerde de sansasyon yaratarak ABD’de 2022’de Ulusal Kitap Ödülü’nde en iyi çeviri yapıt adaylarından oldu.

Ekvador’daki seçkin bir Opus Dei kolejinde okuyan Annelise ve Fernanda, terk edilmiş bir binada arkadaşlarıyla cesaret oyunları oynayıp uydurdukları bir Beyaz Tanrı’ya yönelik ritüeller geliştirerek günlerini geçirmektedir. Okula yeni gelen edebiyat öğretmeni Clara Hanım ise, travmalar ve kayıplarla dolu geçmişinin kaygılarıyla başa çıkmaya uğraşmaktadır. Tüm sınırları zorlayan genç kızlarla öğretmenleri arasında oluşan ürpertici ilişki üçgeni, muazzam bir beyaz korku ortaya çıkaracaktır. 

“Beyaz korku deneyimi, göz kamaştırıcı körlük deneyimidir – gölgelerde saklananlardan değil, parlak ve doygunluğu azaltılmış ışıkta ortaya çıkan ve bizi suskun bırakanlardan duyulan korku.”

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın için 'pazartesi' uyarısı: Bir anda olacak... En çok gol atan 10 aktif futbolcu: Türkiye'den de bir oyuncu var İndirimli fiyat tabelaya yansıdı: 8 Eylül güncel akaryakıt fiyatları 7 hafta önce ihtiyaç kredisi alanlar pişman: Yeni rakamlar belli oldu Prof. Sözbilir 3 faya işaret etti: Yeni kırılmalar o noktalarda olacak Otomotivde sonbahar kampanyaları başladı: Kim, faizsiz kredi veriyor?