Rai tayfununun vurduğu Filipinler'de bir aylık bebek leğenle kurtarıldı

Rai Tayfunu nedeniyle Filipinlerde en az 19 kişinin öldüğü bildirildi. Kurtarma görüntülerinde 1 aylık bir bebeğin leğenle kurtarılma anı paylaşıldı.

Abone ol

DUVAR - Rai tayfununun can kayıplarına yol açtığı Filipinler'de, 1 aylık bir bebeğin arama kurtarma ekipleri tarafından leğenin içinde kurtarıldığı bildirildi.

BBC'nin haberine göre, Cagayan de Oro şehrinde etkili olan şiddetli yağışların neden olduğu selde 1 aylık bebek mahsur kaldı. Filipinler Sahil Güvenlik görevlileri, bebeği leğenin içinde yüzdürerek güvenli bölgeye taşıdı. 

'180 BİNLİK ADA YERLE BİR OLDU'

Polis, tayfunun neden olduğu sellerde ölenlerin sayısının 19'a yükseldiğini belirtirken, can kayıplarına ilişkin detay paylaşmadı. Tayfunun ilk vurduğu bölgelerden biri olan Dinagat Adaları'nın Valisi Arlene Bag-ao, 180 bin kişinin yaşadığı Ada'nın 'yerle bir olduğunu' söyledi.

Tayfunun yol açtığı şiddetli yağış ve rüzgar, birçok köyde ağaçların devrilmesine ve su baskınlarına neden olmuştu. Yetkililer ayrıca tayfun bölgeyi vurmadan önce 300 bin köylünün tahliye edilerek güvenli bölgelere kaçtığını aktarmıştı. (AA)