Ramazan Can kimdir?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yardımcılığına Akın Gürlek, Hasan Yılmaz, Niyazi Acar ve Ramazan Can atandı.

Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atadığı kabine üyelerinin ardından bakan yardımcıları da belirlendi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yardımcılığına Akın Gürlek, Hasan Yılmaz, Niyazi Acar ve Ramazan Can atandı.

1970 yılında Kırıkkale’de doğan Ramazan Can, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukatlık yaptı. Fazilet Partisi Kırıkkale İl Teşkilat Kuruculuğu ve AK Parti Kırıkkale Kurucu İl Başkanlığı; Denizcilik İşletmeleri A.Ş. Denetim Kurulu, Fintek A.Ş. ve Vakıf Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, Telekom A.Ş. Hukuk Müşavirliği görevlerinde bulundu.

22, 24, 25 ve 26. Dönemde Kırıkkale Milletvekili seçilen Can, 14 Mayıs seçimlerinde partisinin 3 dönem kuralı nedeniyle yeniden aday yapılmadı. Can evli ve 4 çocuk babası.

TBMM KEİPA Türk Grubu Başkanı, Dilekçe Komisyonu Katip Üyesi ve AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alan Can, 2021 yılı bütçe görüşmelerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşurken, “Aday ol, aday!” diye seslenmiş, Kılıçdaroğlu da “Benim aday olup olamayacağımı size kim söyledi?” diye karşılık vermişti. Bu sözler üzerine de Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı konuşulmaya başlanmıştı. Ramazan Can 2022 yılı bütçe görüşmelerinde de Kılıçdaroğlu’na konuşması sırasında birçok kez “Aday mısın?” diye sormuş, ancak Kılıçdaroğlu yanıt vermemişti. (HABER MERKEZİ)