Rasim Öztekin son yolculuğuna uğurlandı

Geçirdiği kalp krizi sonrası kaldırıldığı hastanede vefat eden Rasim Öztekin, bugün saat 15.00’te Zincirlikuyu Mezarlığı Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedildi.  

Abone ol

DUVAR - 62 yaşında vefat eden tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Rasim Öztekin, bugün düzenlenecek törenle sonsuzluğa uğurlanacak. Öztekin’in eşi Esra Kazancıbaşı Öztekin ile kızı Pelin Öztekin, törene çelenk gönderilmemesini, dileyenlerin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışta bulunmasını rica etti.

Öztekin’in Türk bayrağına sarılı ve üzerine Galatasaray bayrağı da konulan tabutu, önce mezun olduğu Galatasaray Lisesi’ne getirildi. Buradaki törenin ardından cenaze, Öztekin’in profesyonel tiyatro hayatına başladığı Ses Tiyatrosu önünde cenaze aracından indirildi. Tören mangası  oyuncunun tabutuna omuz vererek, tiyatro sahnesine getirdi. Ailesi, sevenleri ve sanat camiasından çok sayıda kişi, usta oyuncu için son görevlerini yapmak üzere tiyatro salonuna geldi.

BU SAHNEYE BÖYLE ÇIKMAK İSTEMEZDİM

Sanatçının kızı Pelin Öztekin, "Konuşma hazırlamadım. Sadece babama çok teşekkür etmek istiyorum ilk aşkım olduğu, ustam olduğu bana her şeyi öğrettiği için. Ben burada büyüdüm. Bu sahnede onu izleyerek büyüdüm. Bu sahneye böyle çıkmak istemezdim babamla ama 'bak baba birlikte aynı sahnedeyiz' onu çok seviyorum. Herkese çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. 

Rasim Öztekin, bugün saat 15.00’te Zincirlikuyu Mezarlığı Camii’nde kılınacak cenaze namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedilecek. 

Rasim Öztekin’in eşi Esra Kazancıbaşı Öztekin ile kızı Pelin Öztekin, pandemi nedeniyle törene katılımın sınırlı sayıda tutulacağını belirtti. Ailenin açıklamasında “Çelenk gönderilmemesini, arzu edenlerin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne Rasim Öztekin Tiyatro Fonu açıklamasıyla bağışta bulunmasını rica ederiz” denildi.

Açıklamada, “Ailemizin Değerli Büyüğü, Usta Sanatçı Rasim Öztekin’i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. O’nu son yolculuğuna binlerce seveninin alkışları ve çiçekleri eşliğinde uğurlamak isterdik. Ancak içinde bulunduğumuz pandemi koşulları ve Rasim Öztekin’in bu konuda gösterdiği özel hassasiyet nedeniyle sınırlı sayıda katılımın olacağı bir cenaze töreni düzenlenecektir. Göstereceğiniz anlayış nedeniyle sizlere şükranlarımızı sunuyoruz. Büyük Usta Rasim Öztekin,10 Mart 2021 Çarşamba günü saat 15.00’de Zincirlikuyu Mezarlığı Camii’nde kılınacak cenaze namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedilecektir. Cenaze töreni sınırlı sayıda katılımla gerçekleştirileceğinden tüm sevenlerinden evlerinden dualarıyla O’nu son yolculuğuna uğurlamalarını, ailesi olarak rica ediyoruz. Acımız büyük. Ülkemizin başı sağ olsun.

Her zaman kalbimizde ve dualarımızda olacaksın" ifadeleri yer aldı.

Rasim Öztekin, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)