'Recep İvedik gerçekten yok mu?'

Zafer Algöz'ün 'Recep İvedik' karakteri ile ilgili yaptığı açıklamalar, Habertürk yazarı Serdar Turgut tarafından eleştirildi. Turgut, İvedik'i zevksiz bulanları 'sahte entelektüeller' olarak adlandırdı.

Abone ol

DUVAR - Zafer Algöz, konuk olduğu programda soru üzerine, "Teklif gelse ben Recep İvedik’te oynamam. Türkiye’de Recep İvedik gibi bir karakter olduğuna inanmıyorum" demişti.

Habertürk yazarı Serdar Turgut bugünkü köşe yazısında "Acaba Zafer Bey bir akşamüstü toplu taşıma aracıyla evine gitmeye çalışsaydı hâlâ Türkiye’de Recep İvedik gibi bir karakterin olmadığını düşünür müydü?" diyerek tepki gösterdi.

'İVEDİK'E GÜLMEK ENTELEKTÜEL İNSANLARA YAKIŞIYOR'

Turgut'un yazısı şöyle devam ediyor: "Açıkça söyleyeyim, bence Şahan Gökbakar bu ülkenin en usta oyuncularından biri; iyi eğitimli ve kültürlü olduğundan o karakteri yaratabildi. Çünkü Recep İvedik karakterini ancak kültürlü ve bilgili bir insan yaratabilirdi. Ona gülmek de bilgili, kültürlü ve gerçekten entelektüel insanlara yakışıyor. Recep İvedik’e çemkirenler, filmi zevksiz bulanlar, İvedik’i baleler ve klasik müziklerle, yani yalanlarla dolu olan hayatlarına bir tecavüz sanan sahte enteller istedikleri kadar sevmesinler, bizler Recep İvedik’i seveceğiz ve bütün bu paradigmaları kırdığı için ona hak ettiği desteği vereceğiz."