Refah Sınır Kapısı'nda İsrail-Mısır askerleri arasında çatışma

İsrail basını, Refah Sınır Kapısı bölgesinde Mısır ve İsrail askeri arasında çatışma yaşandığını aktardı. Kahire yönetimi, 1 askerin öldüğünü duyurdu.

Abone ol

DUVAR - Mısır ile İsrail askerleri arasında, Refah Sınır Kapısı bölgesinde çatışma çıktığı belirtildi. İsrail basınında yer alan haberlerde, Mısırlı askerlerin Refah Sınır Kapısı'nda bir İsrail kamyonuna ateş açtığı ve İsrail askerlerinin ateşe karşılık verdiği belirtildi. 

Mısır Askeri Sözcüsü Garib Abdulhafız, X resmi hesabından Refah Sınır Kapısı yakınlarında sabah çıkan çatışmaya ilişkin açıklama yaptı. Abdulhafız, Refah sınır hattında bölgenin güvenliğinden sorumlu bir güvenlik personelinin açılan ateş sonucu yaşamını yitirdiğini belirtti. Olaya ilişkin açıklamada, Abdulhafız, Mısır Silahlı Kuvvetleri'nin yetkili makamlar üzerinden soruşturmayı yürüttüğünü vurguladı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise, "Birkaç saat önce Mısır sınırında bir silahlı saldırı olayı meydana geldi. Olay şu anda inceleniyor ve Mısırlılarla görüşmeler sürüyor" ifadelerine yer verildi. Mısır'dan henüz resmi açıklama gelmedi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)