Regl döneminde neler yemeli, neler yememeli?

Kadınlarda regl döneminin zor bir süreç olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Soner Pul, bu dönemde kaçınılması gereken besinler hakkında bilgi verdi. 

DUVAR - Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Op. Dr. Soner Pul, pek çok kadının sağlıksız gıdaları regl döneminde daha çok tercih ettiğini söyledi. Pul, “Bu dönemde cips türü gıdaları tüketme isteği artabilir. Fakat bu gıdalar ruh halini anlık olarak iyileştirse de regl semptomlarını kötüleştirebilir. Aşırı tuzlu ürünler tüketmek midede şişkinlik oluşturur. Ayrıca progesteron ve östrojen hormonları, ödemi artırır. Paketli tuzlu gıdalarda sodyum oranı yüksektir. Sodyum oranı yüksek olan yiyecekler de şişkinliğe neden olur” dedi.

Kadınlarda regl döneminin zor bir süreç olduğunu söyleyen Soner Pul, bu dönemde kaçınılması gereken besinler hakkında bilgi verdi. 

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten dolar ve altın uyarısı: Cuma gününe hazır olun Demiral’ın 'bozkurt selamına' tepki: 'Taraftarı, takımı, ülkeyi böldü' Makas açıldı: Bankalar ne kadar faiz veriyor? Rakamlar belli oldu: Meslek meslek zamlı memur maaşları Bedelli askerlik, engelli aylığı, kıdem tazminatı: Maaşlar değişti Kredi kartınızdan para çeken telefon uygulamaları açıklandı