Rekabet Kurumu, Sahibinden'e para cezası verdi

Rekabet Kurumu, Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticaret A.Ş. hakkındaki soruşturmayı tamamladı. Şirkete, "hâkim durumunu kötüye kullandığı" gerekçesiyle 10 milyon 680 bin lira idari para cezası verildi.

Abone ol

DUVAR - Rekabet Kurumu, Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticaret A.Ş.'ye, 10 milyon 680 bin lira idari para cezası kesti. Cezanın "hâkim durumunu kötüye kullandığı" gerekçesiyle verildiği açıkladı.

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinden yapılan açıklamada, Sahibinden Bilgi Teknolojileri Paz. ve Tic. A.Ş. hakkında "vasıta ve emlak satış/kiralama hizmetlerine yönelik on-line platform hizmeti pazarlarında aşırı fiyat uygulamak" gerekçesiyle açıklan soruşturmanın tamamlandığı duyuruldu.

Kararda, "Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticaret A.Ş.’nin bu pazarlarda aşırı fiyatlama yoluyla 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesi çerçevesinde hâkim durumunu kötüye kullandığına oyçokluğu ile, 10.680.425,98TL idari para cezası verilmesine oyçokluğu ile karar verilmiştir" denildi.

Şirket, gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemeleri'ne itiraz edebilecek. (HABER MERKEZİ)