Rekabet Kurumu'ndan yemek kartı şirketlerine para cezası

Rekabet Kurumu, yemek kartı şirketleri hakkındaki soruşturmayı tamamladı. 3 şirkete 7.7 milyon lira para cezası verildi.

Abone ol

DUVAR - Rekabet Kurumu, 3 yemek kartı şirketine "Rekabetin Korunması Hakkındaki Kanunu"nu ihlal ettiklerini gerekçesiyle toplam 7 milyon 751 bin 108 lira idari para cezası kesti.

Rekabet Kurumu; Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri A.Ş., Edenred Kurumsal Çözümler A.Ş., Network Servisleri A.Ş., Multinet Kurumsal Hizmetler A.Ş., Winwin Hizmet Yönetimi Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Set Kurumsal Hizmetler A.Ş. hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını açıkladı.

Soruşturma sonucunda 3 firmaya "rekabeti sınırlayıcı anlaşma, uyumlu eylem ve kararlar" gerekçesiyle idari para cezası verilmesi karalaştırıldı.

"- Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri A.Ş., Edenred Kurumsal Çözümler A.Ş. ve bunların kurdukları Network Servisleri A.Ş.’nin koordinasyon doğurucu faaliyetleri ile 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal ettiklerine oybirliği ile,

- Sodexo Avantaj ve Ödüllendirme Hizmetleri A.Ş.’ye 3.207.702,79 TL- Edenred Kurumsal Çözümler A.Ş.’ye 3.919.367,39 TL-Network Servisleri A.Ş.’ye 624.038,41 TL idari para cezası verilmesine oybirliği ile,

- Multinet Kurumsal Hizmetler A.Ş., Set Kurumsal Hizmetler A.Ş., Winwin Hizmet Yönetimi Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 4054 sayılı Kanun’u ihlal etmediklerine, dolayısıyla adı geçen teşebbüslere idari para cezası verilmesine yer olmadığına oybirliği ile karar verilmiştir." (HABER MERKEZİ)