Ressam Sinur Sonur: Kadın bedeni acıların ve ızdırapların tarihidir

Doğu Kürdistanlı kadın ressam Sinur Sonur, 2018'den beri İstanbul’da yaşıyor. Sonur, yaptığı bütün tablolarda kadınların yaşadığı acıları resmediyor, nedenini ise, “Kadın bedeni acıların ve ızdırapların tarihidir. Bizim savaşımız hürriyet içindir. Biz her yerde daha özgür yaşamak istiyoruz” sözleriyle açıklıyor.

DUVAR - İran'ın Mahabad (Doğu Kürdistan) kentinden olan Sinur Sonur, 18 yaşına kadar Mahabad'ta yaşadı. Sinur, üniversite eğitimi için İran'ın Tebriz kentine giderek Felsefe bölümü okudu. İran'da 'yok edecek kadar derin bir yalnızlık' yaşayan Sinur, İran'ı terk ederek Güney Kürdistan'ın başkenti Hewlêr'e yerleşti. Ressamlıkla ilgili eğitim almamasına rağmen hayal ettiği ressamlığa ilk adımını da Hewlêr'de attı.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler