'Restorasyondan 1 yıl sonra çürümeye başladı'

Trabzon'daki Kızlar Manastırı'nda restorasyonun üzerinden geçen 1 yılda, zemine döşenen ahşap malzemenin çürümeye başladığını iddia eden Meclis Üyesi Zorlu: Hesabını denetleyen kimse vermek zorunda.

Abone ol

DUVAR - Trabzon’da restorasyondan geçirilen tarihi Kızlar Manastırı'nın ziyarete açılmasının üzerinden geçen 1 yılda zemine uygulanan döşemelerin çürümeye başladığı iddia edildi.    

Ortahisar Belediye Meclisi'nin CHP’li üyesi Cüneyt Zorlu, zemindeki çürümüş malzemenin fotoğraflarını paylaşıp duruma tepki gösterdi. 

61saat.com'un haberine göre sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir paylaşım yapan Zorlu, “Trabzon Kızlar Manastırı'nın tamamlanıp ziyarete açılması üzerinden sadece bir yıl geçti. Bazı geçişlere döşenen ahşap döşeme şimdiden çürümüş ve tehlike arz ediyor. Yağmura dayanıklı malzeme ile yapılmadığı anlaşılıyor" dedi.

Cüneyt Zorlu, kaplamalardaki çürümeyi de fotoğrafladı.

Döşemede Sarı çam kullanıldığını belirten Zorlu şöyle devam etti: "Açık alanda sarı çam kullanılmaz. Fakat yeni ağaç kullanılsaydı bile bu kadar çabuk çürümezdi. Belli ki eski ahşap kullanılmış.

Şimdi eğer bu iş için bedel ödendi ise paramız çalındı demektir. Yok eğer eski tahtalar değerlendirildiyse o zaman da ziyaretçilerin can güvenliği tehlikeye atıldı demektir. Bunun hesabını denetleyen kimse vermek zorundadır.

Turistik bir eserimize bu görüntü yakışmaz. Ha bu arada yeni kültür il müdürümüz bu konular artık sizi de ilgilendiriyor.  Öyle sessiz sedasız yokmuş gibi davranma süren artık doldu. Sizi de eleştirmeye başlayacağız. Şehrimizi tanıyabildiniz umarız.” (HABER MERKEZİ)