Reuters: Hacı adaylarına yüzde 20 kotası gelecek

Reuters ajansının Riyad'daki kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Suudi Arabistan korona nedeniyle bu yılki hac ziyaretlerinde çok az kişiye izin verecek. Ülkelerin normal kotalarının en fazla yüzde 20'sine seyahat izni verilmesi gündemde. Bazı yetkililerin ise bu yıl hac ziyaretlerini tamamen askıya almak istediği belirtiliyor.

Abone ol

DUVAR - Suudi Arabistan'ın bu yılki hac ziyaretlerini korona virüsü nedeniyle ciddi oranda kısıtlayıp sadece 'sembolik' sayıda kişiyi kabul edeceği belirtildi. Buna göre, her ülkenin normal kotasının en fazla yüzde 20'si kadar ziyaretçi göndermesine izin verilecek.

Reuters ajansının Riyad'dan iki kaynağa dayandırdığı habere göre, ülkedeki korona virüsü vakalarının 100 bini geçmesi üzerine hac için bu sene 'sadece sembolik sayılara' izin verilecek. Kaynaklar, her ülkenin normal kotasının en fazla yüzde 20'sine izin verilmesinin planlandığını söyledi. Bazı yetkililerin haccın bu sene tamamen iptal edilmesini önerdiği, ileri yaştaki kişilerin kabul edilmeyeceği ve ziyaretçilere sağlık kontrolü yapılacağı da belirtildi.

Mekke ve Medine'yi hac mevsiminde her sene 2.5 milyon kişi ziyaret ediyor. Resmi verilere göre Suudi Arabistan her yıl hac ve umre dönemlerinde yaklaşık 12 milyar dolar gelir elde ediyor.

Suudi Arabistan, korona virüsü salgınının patlak vermesi sonrasında umre ziyaretlerini akıya almış, hac konusunda daha ileri tarihlerde karar verileceğini açıklamıştı.

Hacca gidenlerin indiği Cidde kentinde ise geçtiğimiz hafta yeni vakaların artması üzerine uluslararası uçuşlar yeniden iptal edilmiş ve kentte sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. (DIŞ HABERLER)