Reuters: Rus birlikleri, Ukrayna'da mühimmat deposunu imha etti

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Myrhorod Hava Üssü'nde bir mühimmat deposunun imha edildiğini söyledi.

Abone ol

DUVAR - Reuters'ın Interfax haber ajansından aktardığına göre, Rus birliklerinin Ukrayna'nın doğusunda bulunan Myrhorod Hava Üssü'nde bir mühimmat deposunu 'imha ettiği' duyuruldu. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Poltava bölgesindeki üsse düzenlenen saldırıda, Ukrayna Hava Kuvvetleri'ne ait bir MiG-29 savaş uçağı ve bir Mi-8 helikopterinin de imha edildiğini söyledi.

Poltava Valisi Dmytro Lunin, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Myrhorod'a düzenlenen hava saldırısında iki kişinin yaralandığını ve 'ciddi hasar meydana geldiğini' belirtti.

'UKRAYNA, PROVOKASYON HAZIRLIĞINDA'

Konaşenkov ayrıca, Kiev yönetiminin, 'Kiev bölgesindeki İrpin şehrinde sivillere katliam gerekçesiyle Rusya’yı suçlamak için yeni bir provokasyon' hazırladığında olduğunu iddia etti. Bakanlık sözcüsü, Ukrayna istihbaratının bir morgdan 'Ukrayna topçusu bombardımanında ölen sivillerin cesetlerini getirerek İrpin’de bir binanın bodrumuna yerleştireceğini' ve söz konusu görüntülerin Batı medyası aracılığıyla servis edileceğini ileri sürdü. AA'nın aktardığına göre Konaşenkov, Rus ordusunun bir haftadan daha uzun bir süre önce bu bölgeyi terk ettiğini hatırlattı. (DIŞ HABERLER)